image_pdfimage_print

El complot espanyolista a l’aeroport del Prat, disfressat de conflicte laboral, viurà avui un nou episodi amb la celebració de l’assemblea dels treballadors d’EULEN, que han de votar si accepten la proposta de l’empresa, feta amb la mediació del departament de Treball del Govern de la Generalitat, o bé continuen amb les vagues de zel, i, si a partir del 14 d’agost inicien una vaga indefinida les 24 hores, en plena temporada turística.

Una votació, que, tot ho sembla indicar, el resultat ja està cantat, en el sentit que els 360 treballadors que formen la plantilla d’EULEN a l’aeroport del Prat es decantaran pel no. El comitè de vaga s’ha posicionat en contra de la proposta de l’empresa sorgida de la mediació de la Generalitat, que contempla un augment salarial de 200 euros i un increment de personal, i n’exigeix un de 350 euros i la implicació d’Aena en la negociació.

Més d’un 10% de la plantilla de baixa laboral

Publicitat
Publicitat

Ahir es va saber, per altra banda, que actualment hi ha uns 40 treballadors de baixa laboral. Uns 10 dels quals l’han agafada en els darrers dies. Fonts dels treballadors neguen, en aquest sentit, que això sigui una estratègia per torpedinar la negociació i afirmen que en situació normal sempre hi ha una trentena de baixes laborals. Curiosament, aquestes baixes laborals coincideixen amb el nombre de baixes que es va produir recentment als Mossos d’Esquadra, quan una quarantena d’agents la van agafar, a principis de juliol, abans de començar la seva jornada laboral en el torn de nit als carrers de Lloret de Mar i Salou. Llavors es va parlar d’una protesta laboral encoberta.

Rajoy minimitza la crisi del Prat

En plena sintonia amb els treballadors d’Eulen, el President del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la seva compareixença davant la premsa, després de ser rebut pel cap de l’Estat, va titllar la situació al Prat com de crisi puntual, malgrat que ha donat la volta al món. I fins i tot va deixar entreveure que la responsabilitat era de la Generalitat, atès que, segons el seu parer, no havia exercit les competències que en matèria de relacions laborals li corresponen. Les seves paraules, lògicament, van ser el tret de sortida d’una allau de noves declaracions per part de polítics populars a Catalunya, contra el govern i el President Puigdemont.

Aena discrimina el Prat

Per la seva banda, també s’ha sabut que el nombre de vigilants de seguretat que hi ha destinats a Barajas és de 1.000, molts més que els 360 que són al Prat, malgrat que la diferència quant al nombre de passatgers és cada cop més petita: 37 milions versus 34 milions respectivament.

Tot sembla indicar, doncs, que l’estiu calent al Prat continuarà i que les condicions es poden encara agreujar si, finalment, es fa efectiva la vaga indefinida a partir d’aquest dilluns, 14 d’agost, que pot comportar un col·lapse sense precedents i que coincidirà amb la reactivació del període de sessions del Parlament de Catalunya, que és qui ha d’aprovar les dues lleis claus del procés d’independència, la del referèndum i la de transitorietat jurídica, i que portaran a la celebració del referèndum d’autodeterminació del pròxim 1 d’octubre.