Moment de la presentació de la Campanya del Sí
Moment de la presentació de la Campanya del Sí
image_pdfimage_print

Aquest matí a dos quarts de dotze, s’ha presentat la Campanya del Sí a la plaça del Rei de Barcelona. Ha comptat amb la presència de representants de les entitats Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Associació de Municipis per la Independència (AMI), Comitè Olímpic Català, Súmate, Plataforma per la Llengua, Plataforma Pro Seleccions Esportives, Drets i Cercle Català de Negocis. Pel que fa a partits polítics hi eren representats PDeCAT, ERC, CUP, Demòcrates de Catalunya, Moviment d’Esquerres i Solidaritat Catalana per la Independència.

En roda de premsa, en Jordi Sànchez, president de l’ANC, com a representant de les entitats i partits sobiranistes que conjuntament faran campanya del Sí al Referèndum de l’1 d’octubre, n’ha esbossat els principals eixos.

L’espai de coordinació que s’utilitzarà per a proporcionar la informació de la campanya és el webdelsi.cat, en el qual s’hi podran trobar des d’argumentacions pel Sí, l’agenda dels actes del territori –tres dels quals seran grans actes unitaris–, fins a la inscripció com a voluntaris per tal de “pentinar el país i cridar a la participació”.

Publicitat
Publicitat

Des de l’ANC, es multiplicarà per quatre el repartiment de domassos multicolors, arribant al milió i mig, per tal de recalcar les moltes veus, colors, accents i pluralitat de la campanya. En Sànchez ha insistit que la campanya és una “aposta guanyadora per aquest país”, i que tots plegats “som cavalls guanyadors en la cursa democràtica”. Ha fet una crida també a inscriure’s a la manifestació de l’11S, preludi de l’inici de la campanya del Referèndum, que s’iniciarà el divendres 15 de setembre, manifestació per la qual ja hi ha 700 autocars confirmats i 35.000 persones inscrites pel “+” de passeig de Gràcia amb el carrer Aragó.

L’acte ha comptat amb la presència de representants de partits i entitats sobiranistes, de les que cal destacar el fort compromís de l’AMI, amb Neus Lloveras al davant, que ha afirmat que la presència del món municipal a la campanya serà total, en els 800 dels 947 municipis catalans que hi són adherits.

Per la seva banda, Quim Arrufat, portaveu del secretariat nacional de la CUP, ha afegit que des de la CUP es desplegaran diverses campanyes, per tal de començar a actuar com a ciutadans sobirans.