image_pdfimage_print

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, “no tenir cap dubte que som necessaris perquè el procés vagi endavant

 El conseller Joaquim Forn destacà que “queden 75 dies, que canviaran la història del nostre país, per explicar perquè volem el referèndum i perquè el volem guanyar

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, protagonitzà ahir pel vespre l’acte central del PDeCAT de Barcelona ciutat de la campanya #SíalMillorPaís celebrat a la plaça de la Concòrdia, del districte de Les Corts. A l’acte, a més del president, hi intervingueren els consellers Jordi Turull i Joaquim Forn; la vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté; la coordinadora general, Marta Pascal; el coordinador organitzatiu, David Bonvehí; la presidenta de la Vegueria de Barcelona ciutat del PDeCAT, Mercè Homs, i la responsable de campanya del PDeCAT en favor del Sí al Referèndum de l’1 d’octubre, Montserrat Candini. També hi eren presents altres consellers de la Generalitat, com Santi Vila, Meritxell Borràs, Clara Ponsatí o Lluís Puig; el president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, i la resta de regidors de l’Ajuntament de Barcelona.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Mercè Homs, donà la benvinguda als presents a l’acte i afirmà que “tenim molt clar que el dia 1 votarem i que guanyarà una majoria del sí”. Homs afegí que davant del “govern tebi” que encapçala Ada Colau a Barcelona “ens encarregarem que no es desviï del camí i que la senyora Colau també posi les urnes com la resta del país”. Tot seguit Homs donà pas a un diàleg entre Montserrat Candini, Jordi Turull, Neus Munté i David Bonvehí. Candini agraí la feina dels cibervoluntaris i ha explicat el contingut de la campanya #SíalMillorPaís arreu del país.

El conseller  Jordi Turull es mostrà convençut que l’1 d’octubre anirà a votar molta gent i destacà el caràcter vinculant del referèndum, “si guanya el sí hi haurà independència”, i afegí que es farà per vies pacífiques i democràtiques, “és com ho farem, com sempre”. David Bonvehí destacà el paper del PDeCAT en el procés i afirmà que ”sense el PDeCAT no hi haurà mai un país independent”, i reclamà que Barcelona “sigui la capital d’un Estat,  perquè  tot el país va darrera de la capital”.

Per la seva banda, Neus Munté, remarcà que el govern de Catalunya “ha fet i seguirà fent tres coses: identificar la majoria que vol votar i vol fer referèndum, l’eina legítima i més clara per decidir sobre futur; creure que diàleg és sempre el millor aliat quan es volen resoldre conflictes; i treballar perquè tothom pugui votar”. “Això va democràcia, va de votar i va de guanyar per sobre de clavegueres, de querelles i de judicis”, digué Munté, que recordà l’exalcalde Xavier Trias i les conselleres Meritxell Borràs i Irene Rigau.

A continuació, diverses persones presents a l’acte pujaren a l’escenari per explicar perquè “Diem Sí al millor país”.

Després prengué la paraula el conseller d’Interior, Joaquim Forn, que ahir havia d’intervenir a l’acte com portaveu del PDeCAT a l’ajuntament de Barcelona. Forn afirmà que “és un honor formar part del govern que ha de fer possible el referèndum”, i assenylà que “el compromís que tenia amb Barcelona el tinc amb Catalunya, el tenia amb Xavier Trias i el tinc amb Carles Puigdemont, amb la gent de a ciutat i del país, un  compromís amb la democràcia”. Per a Forn, “no es tracta de defensar només poder votar, defensem la democràcia”. El conseller donà les gràcies “a moltes generacions que no es van rendir i avui han fet possible que siguem on som”.

Forn lamentà que Barcelona no tingui un alcalde com Xavier Trias i destacà que ara seria impossible un acte com el que va tenir lloc l’octubre de 2014 quan més 900 alcaldes van travessar la plaça Sant Jaume per recolzar el president per celebrar 9N, “avui això no és possible”.  “Queden 75 dies, que canviaran la història del nostre país, per explicar perquè volem el referèndum i perquè el volem guanyar i fer-ho amb un somriure davant de tots els atacs”, digué Forn, que convidà els presents “a canviar història i fer del nostre país un nou estat d’Europa”.

Marta Pascal, demanà “no tenir cap dubte que som necessaris perquè el procés vagi endavant”. El Govern “és responsable de tirar endavant l’operativa”, però “els partits tenim la responsabilitat que la gent vagi a votar, que el si guanyi, perquè tenim molts arguments”.

El president de la Generalitat fou l’encarregat de cloure l’acte. Carles Puigdemont demanà que “no ens distraguem, ens posaran paranys per veure si caiem, però no hi caurem; d’urnes n’hi hauran, i vosaltres sereu responsables que estiguin plenes”. Per a Puigdemont “el referèndum és un mitja, el debat és com fem un millor país”. “Un millor país”, digué, “és aquell que tracta de la millor manera la seva gent, que els seus representats busquen la manera de tractar millor la seva gent. No és un país ideal, perfecte, és un país fet amb esforç constant i compromís”.

Un país, explicà el president, “no el fan les conquestes militars, ni glòries imperials passades, ni és resultat d’una dominació històrica d’un poble sobre un altre, es fa més modestament i a la catalana manera, cada dia”. Puigdemont destacà que “el procés que està a punt de culminar no el vam començar ahir, ni quan vam formar govern, va començar fa més de 300 anys, l’endemà de la desfeta, amb l’esforç silent de generacions”. “Però ara tenim la responsabilitat de culminar allò que va començar l’endemà de la desfeta, no ho hem triat, però ens ha tocat. Som la generació que hem de culminar allò que va començar fa tants anys”. El president acabà la seva intervenció reclamant “respecteu la democràcia, no hi tireu les clavegueres”.