Una de les seus de l'Agència Tributària de Catalunya | Govern de Catalunya
Una de les seus de l'Agència Tributària de Catalunya | Govern de Catalunya
image_pdfimage_print

El proper 4 de setembre l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) culminarà el seu desplegament territorial amb l’obertura de 27 noves oficines arreu del territori català: 14 oficines territorials i 13 de compartides amb l’Administració local. Aquestes 27 oficines se sumaran a les tres delegacions territorials de l’ATC a Girona, Tarragona i Lleida, als serveis centrals de Barcelona i a l’Oficina Territorial al Barcelonès Nord (Poblenou), que ja es va inaugurar el febrer passat, de manera que l’ATC passarà a tenir 32 oficines amb l’objectiu d’oferir un millor servei, més proper i eficient, als ciutadans.

Així, la xarxa d’oficines pròpies s’ampliarà fins a 15 amb les noves oficines territorials que obriran portes a Granollers, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès, Figueres, la Bisbal d’Empordà, Santa Coloma de Farners, la Seu d’Urgell, Reus i Tortosa.

Els ciutadans hi podran trobar els serveis següents:

Publicitat
Publicitat
  • Gestió d’expedients tributaris.
  • Servei de cita prèvia.
  • Presentació d’autoliquidacions de tributs gestionats per l’ATC i recepció i registre de documentació relacionada amb aquests tributs.
  • Informació sobre els tributs que gestiona l’ATC i les diputacions, els ajuntaments i altres ens locals adherits a Tributs de Catalunya.

Pel que fa a les 13 noves oficines compartides amb l’Administració local, vuit de les quals fruit dels acords signats amb les quatre diputacions catalanes el passat 7 de juliol, s’obriran a Igualada, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Cervera, Olot, Valls, Móra d’Ebre, Solsona, Berga, Ripoll, Vielha, Tremp i l’Hospitalet de Llobregat, i prestaran els mateixos serveis que les oficines territorials tret de la gestió d’expedients tributaris.

Les 32 oficines amb què l’ATC comptarà al setembre, juntament amb els 161 punts d’informació i finestreta única de la xarxa Tributs de Catalunya, representen un total de 193 punts d’atenció i assistència tributària als contribuents, amb els quals l’Agència Tributària de Catalunya s’acosta encara més al ciutadà i guanya eficiència en els serveis que li ofereix, gràcies a una presència més intensa al territori.

L’obertura de les noves oficines de l’ATC és un moment essencial en el procés de construcció d’una nova hisenda catalana, innovadora, moderna, independent i preparada per assumir competències tributàries plenes.