Roda de premsa d'aquest dilluns al matí de Demòcrates | D's
Roda de premsa a la seu de Demòcrates | D's
image_pdfimage_print

El portaveu Nacional de Demòcrates de Catalunya i diputat de Junts pel Sí Antoni Castellà, ha començat la roda de premsa presentant el segon Campus Demòcrata, que se celebrarà a Girona el proper dissabte dia 15 de Juliol amb el títol: “El dia després: La victòria del Sí”. Castellà ha explicat que “considerem necessari reflexionar sobre el dia després a la victòria del Sí, perquè havent tancat ja les fases prèvies al referèndum, és una manera més de fer campanya pel Sí, comprometent-nos en l’aplicació del resultat del referèndum demà mateix”. El Campus constarà de dues taules rodones al matí: una versarà sobre els processos d’autodeterminació de diversos països, amb experts internacionals, i la segona, comptarà amb els màxims representants dels partits favorables al referèndum: “ens han confirmat els principals representants d’ERC, PDECAT, CUP i PODEM, i des de Demòcrates considerem molt rellevant que els partits que donem suport al referèndum reflexionem i expliquem quines seran les nostres posicions davant el repte d’aplicar el Sí a la independència

Castellà ha manifestat que “és decebedor que una formació política rellevant com Catalunya en Comú prengui una posició tant ambigua com la que ha pres. Els comuns no poden redefinir un referèndum que no depèn d’ells. Poden decidir participar-hi o no, però mai donar al referèndum un sentit diferent al que li dóna la majoria del Parlament de Catalunya”. El diputat Demòcrata ha contraposat el sistema de decisió de Catalunya en Comú, amb el procés seguit per Podem Catalunya, fixant la seva posició mitjançant una consulta interna a les seves bases: “Els partits que no tenen en compte les seves bases a l’hora de prendre les seves decisions acostumen a desaparèixer”. Castellà ha recordat que “continua en peu l’oferiment de Demòcrates a Ada Colau de donar suport i estabilitat al govern de la capital catalana si l’alcaldessa es posa a disposició del Govern per fer possible el referèndum”. “No se’ns escapa que un hipotètic suport de Colau al Govern pel que fa el referèndum pot provocar un trencament amb el PSC a l’ajuntament de Barcelona, i és aquí on ens comprometem a donar estabilitat al govern amb el nostre regidor, i no entendríem de cap manera que ERC, el PDeCAT i la CUP no fessin el mateix si arriba el cas”. Castellà ha conclòs aquest tema interpeŀlant a Xavier Domènech preguntant-li si “els comuns al final respectaran el resultat del referèndum, i per tant, la voluntat del poble de Catalunya, o si es posaran al costat del Gobierno de Espanya, al final aquesta serà la decisió a prendre”.

Pel que fa a la crisi de govern de la setmana passada Castellà ha donat tot el suport al President Puigdemont: “Demòcrates dóna un xec en Blanc al President Puigdemont en qualsevol acció que el President consideri oportuna per tal d’encarar el tram final del Referèndum amb totes les garanties d’èxit”. “Per Demòcrates ara és el moment de la determinació i la exclusiva obediència al Parlament de Catalunya, i és en aquest sentit que els diputats i alts càrrecs de govern de Demòcrates de Catalunya faran cas omís a qualsevol requeriment que vingui del poder judicial o polític espanyol”

Publicitat
Publicitat

Castellà ha acabat la roda de premsa insistint en la necessitat de convocar ja la mesa de partits: “el Parlament ja ha complert la seva feina fent la llei del referèndum, el Govern està ultimant els preparatius organitzatius del referèndum, per tant ja no hi ha cap excusa per no convocar ja la mesa de partits i començar la campanya conjunta pel Sí”. “Ara és el moment dels partits i de les entitats, tothom des dels seus matisos, però junts. Perquè la unitat és també un valor més de la mateixa campanya” ha conclòs Castellà.