image_pdfimage_print

Ahir, Albert Botran (CUP) i Sergi Perelló (I-CSC) exposaren la conjuntura catalana en nom d’Esquerres per la Independència per invitació del GUE-NGL.

Una delegació d’Esquerres per la Independència (ExI), que aplega persones i col·lectius de diferents sensibilitats l’esquerra catalana compromesos amb l’autodeterminació i la construcció de la República es reuní amb el Grup Parlamentari de l’Esquerra Unida Europea – Esquerra Verda Nòrdica (GUE-NGL) al Parlament d’Estrasburg.

El diputat al Parlament Català Albert Botran i el sindicalista Sergi Perelló, convidats pel GUE-NGL, exposaren als eurodiputats d’esquerres la conjuntura catalana, marcada per l’ampli moviment popular que ha forçat la convocatòria del referèndum d’autodeterminació del proper 1 d’octubre, per l’oposició frontal del govern espanyol a qualsevol negociació i per la possibilitat real de construir una nova República independent radicalment democràtica i socialment avançada en la riba oest de la Mediterrània.

Publicitat
Publicitat

Alguns grups integrats a GUE-NGL com Die Linke (Alemanya), Blogo d’Esquerda (Portugal) o Enhedlisten (Dinamarca) ja havien donat el seu suport al referèndum català, a banda, òbviament, d’organitzacions independentistes que també en formen part, com EHBildu (Euskal Herria) o Sinn Féin (Irlanda).

Des d’Esquerres per la Independència s’espera que la trobada serveixi per fer extensiva la solidaritat amb el poble català entre les diferents forces d’esquerres d’Europa i per posicionar el màxim de governs europeus en favor del reconeixement de la República Catalana.