Cartell de l'acte-debat sobre el futur de l'Aran
Cartell de l'acte-debat sobre el futur de l'Aran
image_pdfimage_print

El proper dissabte 8 de juliol, a les 19h, la sala d’actes de l’Ajuntament de Les acollirà el primer debat sobre el futur d’Aran en una nova República, un cop anunciat el referèndum de l’1 d’octubre.

El debat, organitzat per Constituïm (www.constituim.cat) i el CAOC (Cercle d’Agermanament Occitano-català, www.caoc.cat ), comptarà amb la participació de Jordi Domingo portaveu de Constituïm, Marçal Girbau membre del CAOC, la diputada aranesa al Parlament de Catalunya Mireia Boya (CUP), el vice-sindic d’Aran Luis Carlos Medina (CDA), l’alcalde de Les Emilio Medán (UA) , el regidor de Les Hug de la Rosa (Corròp) i l’assessor de la Generalitat de Catalunya en afers aranesos Àlex Moga.

L’acte començarà amb la presentació de la proposta de constitució elaborada pel grup de Constituïm i traduïda a l’aranès recentment, fent especial èmfasi en els aspectes que concerneixen directament l’Aran i el seu autogovern. Seguidament serà el torn del CAOC, que exposarà la seva proposta de República Confederal binacional, on Aran pugui disposar d’un estat propi, presentada a Barcelona l’octubre passat. A continuació s’iniciarà el debat amb la resta de participants, que expressaran llur punt de vista sobre l’Aran en el context del referèndum de l’1 d’octubre, l’encaix d’aquest territori occità en una nova República i la futura Constitució.

Publicitat
Publicitat

Precisament el municipi de Les ha estat notícia aquests darrers dies arran de la decisió per unanimitat del ple del mes de juny d’adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. És el primer municipi aranès adherit.