Roda de premsa al finalitzar la reunió de càrrecs de les tres entitats per anunciar el posicionament conjunt | ANC
Roda de premsa al finalitzar la reunió de càrrecs de les tres entitats per anunciar el posicionament conjunt | ANC
image_pdfimage_print

Aquest matí ha tingut lloc una reunió inèdita entre el secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la junta directiva i les presidències territorials d’Òmnium Cultural i l’executiva l’Associació de Municipis per la Independència. La reunió ha tingut lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i ha congregat fins a 150 representants de les tres entitats. La reunió es va convocar d’urgència aquest divendres després de la contundent resposta negativa de Mariano Rajoy a la carta del president Puigdemont demanant-li de negociar un referèndum d’autodeterminació.

L’objectiu de la reunió era analitzar l’escenari polític que s’obria després de la negativa del president espanyol i fixar una posició conjunta de les tres entitats en relació a aquest. En una roda de premsa posterior a la reunió els líders de les tres entitats han exigit al president Puigdemont que posi data i pregunta al referèndum d’independència que ha de tenir lloc aquest any.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha iniciat la seva intervenció remarcant que l’organització del referèndum ha d’anar a càrrec del govern de Catalunya. També s’ha mostrat confiat que totes les organitzacions i persones que han donat suport al Pacte Nacional pel Referèndum ara faran costat al govern en la seva organització.

Publicitat
Publicitat

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha volgut destacar que hi ha hagut un canvi d’escenari i la unitat amb que s’afrontava aquest. També ha dit que la reacció unitària de les tres entitats era demanar a les institucions catalanes que posin data i pregunta la referèndum.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, creu que després dels 18 cops de porta rebuts i d’un suport del 80% al referèndum la ciutadania de Catalunya sabrà estar a l’alçada del moment polític actual. Cuixart també ha refermat l’aposta per posar data i pregunta la referèndum i s’ha mostrat confiat en que es diferents sensibilitats del sobiranisme es faran seu el referèndum.

La posició conjunta de les tres entitats s’ha materialitzat en el següent manifest conjunt:

Manifest conjunt de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI respecte el nou escenari polític | ANC