Neix BCN i República

image_pdfimage_print

Ben aviat el Govern de la Generalitat convocarà un referèndum sobre la independència de Catalunya. Aquests mesos previs a la celebració del referèndum seran claus tant per a la construcció d’un projecte sòlid, solvent i engrescador per a la capital de Catalunya, com per a la consolidació d’un projecte de valors republicans, que respongui a les voluntats i les necessitats de la ciutadania, amb voluntat de governar la República de Catalunya. Aquests mesos seran determinants perquè el SÍ a la independència de Catalunya guanyi, també a la nostra Capital. Així doncs, seran uns mesos de campanya intensiva, que ha de pretendre mobilitzar la ciutadania i convèncer les persones que encara dubten de la bondat de la proposta independentista.

Atenent els moments que estem vivim i els que s’acosten, al febrer del 2017 vàrem constituir l’associació Barcelona i República. És un espai de debat que neix a partir d’un grup de persones que volem aportar la nostra experiència personal, professional i política i que ens posem a disposició per eixamplar el suport al procés nacional i per concebre la transformació de Barcelona en la capital de la República Catalana. Som un grup de persones amb ganes de treballar, d’arremangar-nos, d’aprendre i d’aportar coneixement, que volem provocar un debat divers, amb contraposició d’opinions, per tal d’enriquir discurs i les propostes per a la construcció d’un nou país.

Les principals activitats que fins ara hem desenvolupat ha estat un recull i l’anàlisi del coneixement disponible i la valoració de diferents treballs que sobre molts diversos aspectes (econòmics, de mobilitat, de seguretat, socials, urbanístics…) diversos autors han realitzat sobre els canvis que sobre la ciutat es poden produir, o es produiran segur, al esdevenir capital d’un nou estat independent. També hem iniciat un cicle de debats amb el títol de Converses que tenen una periodicitat mensual:

Publicitat

– El 25 d’abril es va realitzar el primer sobre Cultura i Memòria, amb la participació de Bernat de Dedéu i Jordi Finestres.

– Dijous 25 de maig tindrà lloc el segon sobre Capital de la República, amb la participació de David Fernández i Marxelo Otamendi.

Cartell de l'acte Barcelona, Capital de la República
Cartell de l’acte Barcelona, Capital de la República

– El 27 de juny està prevista la tercera conversa sobre Una Capital pròspera, amb Elisenda Paluzie i Miquel Puig on analitzarem alguns dels principals impactes econòmics esperables.

Després de l’estiu tenim pensat seguir les converses sobre noves tecnologies, innovació, transparència,… amb nous convidats, tot depenent del calendari de Referèndum.

Barcelona i República neix amb una doble ànima: la reflexió i l’acció. Reflexió i debat per tal de proposar un full de ruta per a la construcció de la Capital de la República Catalana, per abordar, adquirir i compartir coneixement sobre els reptes i les transformacions de Barcelona com a Capital d’Estat. Acció i treball per tal de guanyar el SÍ als carrers, per facilitar la mobilització, la connexió, la participació, la informació i l’activitat de cara al referèndum. Estem en un moment polític cabdal per al nostre país i per a la nostra ciutat. Cal que tots remem junts, que tots posem el coll per culminar amb èxit el procés. Així doncs volem mobilitzar-nos per fer créixer el suport a la independència a Barcelona, aportar tot el nostre coneixement, l’experiència, les energies per transformar Barcelona en una capital de la república que sigui referent al món en justícia social, en igualtat, en fraternitat, però i també en emprenedoria, en prosperitat, en creativitat, en cultura i en sostenibilitat.

Per totes aquelles i aquells que hi esteu interessats, ens podeu seguir a Facebook i a Twitter a @BCNRepublica, afegir-vos, i participar en les nostres converses i altres activitats.

1 COMENTARI

  1. Primer hem de FER la independència i la República. No fiquem el caballs davant del transport.

Comments are closed.