Killian Jornet a l'Everest. Font: Summits of my life
Killian Jornet a l'Everest. Font: Summits of my life
image_pdfimage_print

Jornet fa cim en solitari a la muntanya més alta del món (8.848m) sense oxigen, sense utilitzar cordes fixes i d’una sola tirada.

Amb aquest ascens, que forma part del projecte Summits of My Life, ha establert una nova marca de velocitat de 26h des del Camp Base de l’Everest (5.100), situat a l’antic monestir de Rombuk, fins al cim, a 8.484m. Amb aquest ascens, Kilian Jornet estableix un nou “Fastest Known Time” (FKT) o el que és el mateix, una nova marca de velocitat.

Degut a unes molèsties estomacals Jornet no ha completat el descens fins al Camp Base de l’Everest i es recupera actualment al Camp Base Avançat de l’Everest (6.400m).

Publicitat

“Fins a 7.700m m’he trobat molt bé i avançava segons el planning previst, però a partir d’aquell punt m’he començat a trobar malament, suposo que per un virus estomacal. Des d’allà he avançat molt lentament i havia d’anar parant cada poc per anar-me recuperant. Finalment, però, he fet cim a mitjanit”, explicava Jornet.

El cim l’ha aconseguit per la cara nord de la muntanya més alta del món (8.848m) seguint la ruta tradicional. Habitualment, les expedicions triguen uns quatre dies per fer cim sortint des de l’Advanced Base Camp.

El projecte Summits of My Life, iniciat el 2012 l’ha portat a viatjar per tot el món intentant establir rècords d’ascens a les muntanyes més icòniques del planeta. Va començar a la serralada del Mont Blanc el 2012 i des de llavors ha escalat muntanyes a Europa (Mont Blanc i Cerví), a Amèrica del Nord (Denali) i a Amèrica del Sud (Aconcagua).

Pel repte de l’Everest, Jornet ha estat acompanyat de Sébastien Montaz-Rosset, guia de muntanya i videocamara de l’expedició.