Meritxell Borràs, consellera de Governació | Govern de Catalunya
Meritxell Borràs, consellera de Governació | Govern de Catalunya
image_pdfimage_print

El fiscal general de l’estat, José Manuel Maza ha ordenat, aquest dimarts, al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que presenti una querella davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pels suposats delictes de prevaricació, desobediència i malversació de fons públics contra la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs. La querella també va dirigida al secretari general del departament, Esteve Balagué, així contra aquells que durant la tramitació puguin esdevenir responsables.

L’ordre arriba després que el govern català publiqués al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’anunci de l’inici de la licitació del concurs públic per la compra de 8.000 urnes transparents i 4.000 de cartró. Aquest anunci, se sustentava en diverses lleis, entre elles la Llei de Referèndums que el Tribunal Constitucional espanyol va tombar la setmana passada, després de quasi 7 anys de deliberació. La llei electoral espanyola també era una de les que se citava en l’anunci oficial, ja que les urnes que el Govern de Catalunya vol comprar poden servir tant per referèndums, procés participatius però també pels diferents processos electorals que tenen lloc al nostre país (municipals, autonòmics, espanyoles, europees).

Andalusia l’any 2004 ja va dur a terme un procediment semblant per la compra d’urnes pròpies amb una licitació que tenia uns termes molt semblants als que va utilitzar la Conselleria de Governació.

Publicitat
Publicitat