image_pdfimage_print

La notícia es coneixia el darrer cap de setmana, i de seguida va fer la volta al món. En un comunicat de premsa, el FC Barcelona informava que “s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum, la campanya d’adhesions per recollir el suport d’institucions, entitats, electes, i particulars, de dins i de fora de Catalunya, per a la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya“. Les reaccions han estat immediates i s’han perllongat al llarg dels dies següents. La més immediata va ser al compte de twitter del club, amb milers de repiulades, m’agrades i respostes. Però també molts mitjans globals se n’han fet ressò. I no només esportius, sinó que, com era d’esperar, també polítics.

Pel que fa als mitjans globals, capçaleres com l’USA Today, L’Équipe, France Football, La Stampa, entre molts altres, han destacat el suport al Referèndum per la Independència.

Pel que fa a la política, sobretot els partits espanyolistes són els que han expressat la seva irritació, al·legant que es barreja esport i política. Per contra, les reaccions dels socis han estat clarament favorables.

Publicitat
Publicitat