image_pdfimage_print

Les organitzacions independentistes es mobilitzaran aquest dilluns en solidaritat amb la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell i la membre de la Mesa, Anna Simó. Totes dues estan citades a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un presumpte delicte  de desobediència i prevaricació i per permetre votacions de resolucions parlamentàries vinculades al referèndum. Ambdues polítiques ja han deixat ben clar que tornarien a fer-ho i que el que pretén la justícia espanyola va contra la inviolabilitat parlamentària i doncs contra la divisió de poders, element central de tot estat democràtic.

El proper divendres, també declararan pel mateix motiu, dos altres membres de la Mesa, Lluís Maria Corominas i Ramona Barrufet i ja, el mes de juny, Joan Josep Nuet.

Els diversos processos que la justícia espanyola ha obert al Parlament de Catalunya, estan generant una onada d’indignació tant a l’interior de Catalunya, com també, cada cop més a l’exterior. En diversos parlaments nacionals, s’estan presentant iniciatives de solidaritat amb Forcadell i la resta d’investigats. Cal tenir en compte que Forcadell és el segon càrrec institucional de Catalunya, i representa el poder legislatiu.

Publicitat
Publicitat

Avui, doncs, s’espera una nova presència massiva de ciutadans que es concentraran davant del Palau de Justícia, per demostrar-li llur solidaritat i rebuig a la instrumentalització política del poder judicial.

Algunes de les organitzacions polítiques ja han informat sobre la seva presència. Així, a l’acte, previst a les 8.15h, hi assistiran la coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal; el coordinador organitzatiu del Partit Demòcrata, David Bonvehí; i membres de l’executiva.  També hi seran els quatre inhabilitats pel 9N: el 129è president de la Generalitat i president del Partit Demòcrata, Artur Mas; l’exconseller i exportaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs; la diputada i exconsellera Irene Rigau; i l’exvicepresidenta Joana Ortega. A més, l’acte comptarà amb l’assistència de la consellera de Presidència i vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté; del president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull; Lluís Corominas i Ramona Barrufet, membres de la Mesa del Parlament; l’exalcalde de Barcelona i president del Grup Municipal Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias; el portaveu del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries; i diputats i senadors.

Per la seva banda, la formació Demòcrates de Catalunya va anunciar ahir que hi assistiria una seva àmplia representació,  amb l’ex-presidenta del Parlament de Catalunya i actual portaveu política de Demòcrates, Núria de Gispert; els tres diputats demòcrates al Parlament català, Antoni Castellà, Titon Laïlla i Carles Prats; el
membre del Comitè Demòcrata i Secretari d’Universitats i Recerca del Govern de la Generalitat, Arcadi Navarro; la portaveu de les Relacions amb la Societat Civil, Mar Forcada; la portaveu de Relacions Institucionals i secretària general del CIC del govern català, Mercè Jou; el membre del Comitè Demòcrata Nacional i director general d’Afers
Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell; així com representants del món municipal.

Per la seva banda, el president de l’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha cridat als 83 diputats sobiranistes a participar en la concentració.

La concentració també compta amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana i de l’Associació de Municipis per la Independència.