image_pdfimage_print

Aquest dijous passat Esquerres per la Independència va presentar la campanya «República Minut 0», amb Mireia Boya, David Companyon i Anna Simó, en un acte realitzat a l’Hospitalet de Llobregat.

Esquerres per la Independència és un instrument per cohesionar i coordinar els diferents espais de l’esquerra independentista i sobiranista de Catalunya per al referèndum d’independència.

Al llarg de l’acte els ponents van reflexionar sobre com serà la República Catalana independent des del punt de partida, un cop fem valer la sobirania que l’Estat espanyol nega sistemàticament al poble català. Tal i com va sentenciar la diputada aranesa de la CUP Mireia Boya en la seva intervenció “Som la major revolució democràtica del món dels últims temps. Qui es consideri d’esquerres ha de donar suport al referèndum. Qui no ho faci ni és d’esquerres ni és demòcrata”.

Publicitat
Publicitat

Per la seva banda, l’exdiputat d’EUiA David Companyon, va insistir que la República Catalana recuperarà les lleis socials anul·lades pel TC, i és per això que vol la independència, per construir una Catalunya progressista. Afegint, com Boya, que “tampoc no és d’esquerres qui no vulgui exercir la sobirania”, un exercici en el qual la unilateralitat hi tindrà un paper important.

La darrera intervenció fou a càrrec d’Anna Simó, vicepresidenta de la mesa del Parlament i membre d’ERC i que actualment està encausada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusada de delicte de desobediència. Simó va centrar la seva intervenció en la voluntat repressiva de l’Estat espanyol no només contra el procés català i tot allò que representa, sinó contra totes aquelles iniciatives pròpies de les institucions catalanes que aposten per majors nivells de benestar i justícia social, així com per les mostres de sobirania que reafirmen la voluntat d’autogovern dels catalans. “La República Catalana no és per satisfer somnis humits o essencialistes, sinó per garantir i eixamplar els drets de la gent”.

Esquerres per la Independència pretén fer rèpliques d’aquesta presentació nacional per tot el territori a escala local.