Reunió de l'executiva del Pacte Nacional | Pacte Nacional pel Referèndum
Reunió de l'executiva del Pacte Nacional | Pacte Nacional pel Referèndum
image_pdfimage_print

Els coordinadors del Pacte Nacional pel Referèndum han anunciat aquesta tarda que fins al dia de Sant Jordi s’han recollit més de 400.000 adhesions. «Mai abans una iniciativa havia aconseguit tantes signatures en tant poc temps», ha assegurat Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte, que ha afegit: «Expressen de forma molt evident la transversalitat d’aquest anhel del poble de Catalunya». Una xifra que no està tancada, perquè queden per comptar els suports que han arribat després de Sant Jordi -en especial el dia 1 de Maig- i les accions per recollir suports al Referèndum segueixen tant a peu de carrer com al web. I a més, encara s’estan validant signatures, descartant duplicats i verificant tots els correus electrònics. «No volem córrer a l’hora de donar xifres; validar les signatures és una feina, minuciosa i delicada», ha apuntat Elena.

L’executiva del Pacte Nacional s’ha reunit aquesta tarda, com cada setmana, per valorar la recollida de suports i els passos a seguir a partir d’ara. Els coordinadors del Pacte han agraït la feina de tota la gent que ha donat suport al Referèndum i en especial als milers de voluntaris que han fet possible la recollida massiva de suports del dia de Sant Jordi i de l’1 de Maig.

Properament es farà una reunió amb les entitats adherides al Pacte (divendres 5) i una trobada de pactes locals (dilluns 9) per organitzar l’acte on el Pacte farà pública la feina feta en aquests mesos i el suports obtinguts. Un acte previst per la segona quinzena de maig. «Volem fer un balanç de la nostra feina amb les entitats, els pactes locals i els grups parlamentaris, un treball de reconeixement de totes les parts», ha explicat Itzíar González, coordinadora del Pacte.

Publicitat
Publicitat

Francesc de Dalmases, també coordinador del Pacte Nacional, s’ha felicitat que els «regidors del PSC en moltes poblacions estan permetent l’adhesió dels seus municipis al Pacte».