image_pdfimage_print

Catalunya recordarà la diada de Sant Jordi 2017 com una diada especial on els llibres i les roses van compartir protagonisme amb el clam a favor del referèndum. Milers i milers de persones van passar per algun dels més de mil punts instal·lats arreu del país per signar a favor de resoldre votant l’actual situació política. Una iniciativa que va ser possible gràcies en bona part a més de 5.000 voluntaris, a qui l’executiva del Pacte Nacional ha agraït la seva tasca.

Davant de l’èxit de la recollida massiva de suports al Referèndum, Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR), ha exigit al govern espanyol que negociï amb les institucions catalanes. «Després del suport tan transversal i majoritari d’ahir al Referèndum, seguiran enrocats o instal·lats en el mateix silenci?», s’ha preguntat Elena que ha llançat un missatge directe al govern presidit per Mariano Rajoy: «tenen el deure polític en els propers dies de despenjar el telèfon i iniciar una negociació amb les institucions catalanes; és el més raonable».

Val a dir, però, que ja en el seu moment, la pròpia portaveu del govern i consellera de Presidència, Neus Munté, va fixar el termini per assolir un referèndum acordat, a finals del proper mes de maig.

Publicitat
Publicitat

Més recollides: La Fira per la terra

Probablement és per això que el PNR vol multiplicar la recollida de signatures, conscient que el temps juga a contra seva. De fet, continuen oberts, diversos punts de recollida de signatures i es recorda que també es pot firmar a través de la pàgina web.

També es va anunciar ara fa uns dies que es preparava un acte de gran format de suport, però a hores d’ara no se’n saben els detalls.

Un exemple d’esdeveniment on també es podran recollir signatures és la Fira de la Terra, que se celebrarà els propers dies 29 i 30 d’abril, al passeig Lluís Companys i al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Concretament al costat del punt d’informació de l’entrada de la Ciutadella.

L’acte central de la Fira serà diumenge a les 12 del migdia al final del passeig Lluís Companys. En aquest acte hi participarà el coordinador del Pacte, Joan Ignasi Elena, al costat de Pep Puig, secretari d’associació de Dia de la Terra-Catalunya- organitzadora de la Fira-, i Natàlia Esteve, vicepresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana.

L’1 de maig

El proper  de Maig el Pacte Nacional pel Referèndum tornarà a sortir al carrer per seguir sumant suports a favor del referèndum. L’acció, coorganitzada per UGT i CCOO, dues entitats adherides al PNR. el Pacte instal·larà dos punts fixes de recollida de signatures a Barcelona a la plaça Universitat i la plaça Urquinaona. Les dues parades estaran operatives des de primera hora del matí fins al migdia, coincidint amb les hores de gran mobilització al carrer.

Al llarg de tot el recorregut de la manifestació convocada pels sindicats esmentats, que arrencarà a les 11.30 h a la confluència de la ronda Sant Pere amb el passeig de Gràcia, hi haurà també més d’un centenar de voluntaris del Pacte recollint signatures.

La Intersindical, el 4 de maig

Per la seva banda la Intersindical-CSC, aprofitarà la inauguració de la seva nova seu, el proper dia 4 de maig, a les 12:45, per convertir-se en un punt oficial de recollida de signatures. L’adreça és el carrer Sant Pere Més Alt, 2, Principal 2a, a tocar de Via Laietana.