Cartell de la manifestació convocada per Acció Cultural | ACPV
Cartell de la manifestació convocada per Acció Cultural | ACPV
image_pdfimage_print

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) commemora el proper dissabte 29 d’abril la Diada del 25 d’Abril, que recorda la Batalla d’Almansa i també la voluntat dels valencians de recuperar el nostre autogovern.

Després d’haver aconseguit l’acord per la competència lingüística com a condició per a l’accés a la funció pública, ara l’entitat es fixa l’objectiu de recuperar la ràdio i la televisió valencianes i del senyal de TV3, perquè cal posar fi a la censura imposada per l’anterior Govern i cal garantir l’accés de la nostra llengua a tots els mitjans de comunicació de masses: ja fa massa anys que estem “sense senyal”.

Per això, ACPV ha organitzat una Festa de les nostres televisions el dissabte 29 d’abril al matí al Jardí de Vivers de València, en la qual participaran Dani Miquel, el Club Súper 3, i diferents personatges i cantants d’IB3 i de la ràdio i televisió valencianes. Hi comptarem també amb tallers de ràdio, cinema, màgia, pilota valenciana, muixeranga… i moltes més sorpreses.

Publicitat
Publicitat

Però en plena organització de la jornada, s’han fet públics els pressupostos del Govern espanyol, que signifiquen una greu i intolerable discriminació dels valencians. Acció Cultural valora molt positivament la reacció indignada de la majoria de la societat valenciana davant del que només es pot qualificar com d’espoli fiscal. I davant la gravetat del fet, la Junta Directiva de la nostra entitat ha entès que té la responsabilitat de fer-se ressò d’aquest sentiment valencià majoritari.

És per això que ACPV convoca els valencians a manifestar-se el proper dissabte 29 d’abril perquè volem les nostres televisions i perquè exigim un finançament just. Ja n’hi ha prou d’espoli fiscal, de patir una desviació dels nostres recursos que ens impedeix garantir uns serveis socials i unes infraestructures de qualitat, i construir un País Valencià modern, just, igualitari, que aposte per la llengua, per la cultura i per un model econòmic amb ocupació estable i de qualitat.

El 29 d’abril hem de dir que ja n’hi ha prou. Només així podrem recuperar el que és nostre: els valencians ens hem de mobilitzar, i ho hem de fer junts i amb força.