Els petits del Foment Cultural
Els petits del Foment Cultural
image_pdfimage_print

A la Catalunya central és on hi ha més arrelada la celebració de les Caramelles durant diumenge o dilluns de Pasqua.

Les Caramelles de Súria són les més populars i participades de Catalunya, amb un total de 8 colles, cadascuna amb el seu respectiu color, i on grans i petits canten i ballen danses tradicionals catalanes, balls de bastons i goigs de tota mena, alguns més reivindicatius que d’altres.

Les colles del Tro Gros (els trabucaires), La Llanterna (una coral), juvenil i infantil del Foment Cultural, juvenil i infantil de l’Agrupació Sardanista, l’Altaltxu -una de les més recents, però de les més nombroses, i la coral Sòrissons, inicien les actuacions dissabte tarda tot visitant les cases de pagès de vora Súria, on són rebuts amb berenar. Dissabte al vespre es fa la mostra al pavelló d’esports, tot el poble i participa. Diumenge matí, toca matinar i passejar per tots els carrers cantant i ballant, mentre les lloques de cada associació recullen diners dels vianants i de les cases que visiten.

Publicitat

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, enguany incloses dins el catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.