image_pdfimage_print

Avui s’ha inaugurat la Fira del Llibre Infantil de Bolonya (Bologna Children’s Book Fair), la fira professional de referència internacional per al sector del llibre infantil i juvenil. A la 54ena. edició de la Fira, la literatura catalana és la convidada d’honor, que se celebra del 3 al 6 d’abril del 2017.

Per donar visibilitat a aquesta potència del sector de la literatura infantil i juvenil, Catalunya i les Illes Balears es presenten a Bolonya amb un programa que inclou més de quaranta activitats amb més de vuitanta participants. La participació catalanobalear a la Fira està encapçalada per l’Institut Ramon Llull, consorci format pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona.

Exposició a la Fira: Sharing a Future


A l’espai central de la fira s’hi exposen els treballs de 42 il·lustradors, la majoria de menys de 40 anys, de Catalunya, les Illes Balears i València. Seguint la proposta de la comissària Paula Jarrin, cada una de les 42 hamaques mostra l’obra d’un il·lustrador. L’exposició ha estat concebuda per l’arquitecta Clara Solà-Morales com una gran llibreria -amb els àmbits de primers lectors, narrativa i àlbum il·lustrat- però també com a espai de repòs al bell mig de la fira.

Publicitat

A l’exposició es pot veure l’obra de Marta Altés, Armand, Albert Arrayás, Albert Asensio, Màriam Ben-Arab, Aina Bestard, Pep Boatella, Rocio Bonilla, Mariona Cabassa, Roser Calafell, Mercè Canals, Zuzanna Celej, Agustín Comotto, Bernat Cormand, Luis Demano, Víctor Escandell, Àfrica Fanlo, Lluís Farré, Liliana Fortuny, Mercè Galí, Alba Garcia i Puig, Pere Ginard, Maria Girón, Francesc Grimalt, Christian Inaraja, Òscar Julve, Anna Llenas, Mercè López, Cristina Losantos, Rebeca Luciani, Oriol Malet, Pep Montserrat, Roger Olmos, Sergi Portela, Gustavo Roldán, Xavier Salomó, Gabriel Salvadó, Bàrbara Sansó, Júlia Sardà, Sebastià Serra, Jordi Sunyer i Jordi Vila Delclós.

Activitats a la Fira


El programa d’activitats professionals a la Fira se centra en els quatre cafès que acolliran diverses converses i presentacions entre escriptors, il·lustradors, traductors i el sector digital. També hi haurà activitat en altres espais del recinte firal.

Exposició a la ciutat: vet aquí una vegada


A l’exposició del palau de l’Archiginnasio s’hi mostren els treballs dels il·lustradors que han obert camí i que compten amb una trajectòria ja ben consolidada. Seguint el ritme de les pròpies arcades del claustre, el visitant troba unes banderoles suspeses amb les il·lustracions i a terra hi veu les dades més rellevants dels il·lustradors. Una altra exposició del tàndem Paula Jarrin – Clara Solà-Morales.

A l’exposició s’hi pot veure l’obra de Mercè Arànega, Arnal Ballester, Pilarín Bayès, Ignasi Blanch, Roser Capdevila, Joma, Lluïsa Jover, Montse Ginesta, Valentí Gubianas, Gusti, Mercè Llimona, Max, Fina Rifà, Francesc Rovira, Carme Solé Vendrell, Josep Antoni Tàssies i Montse Tobella.

Activitats a la ciutat


Com a convidat d’honor, Catalunya i Balears també tindran presència per tota la ciutat. El Palazzo Isolani, l’Archiginnasio, la Biblioteca Salaborsa, el Teatre Testoni Raggazzi La Baracca, la Cineteca, Universitat Alma Mater i al Palazzo d’Accursio acolliran diverses activitats.