Foto de grup dels càrrecs electe del Baix Llobregat que han assistit a la presentació de l'AECAT | AMI
Foto de grup dels càrrecs electe del Baix Llobregat que han assistit a la presentació de l'AECAT | AMI
image_pdfimage_print

Treballar per arribar perquè el màxim d’electes del Baix Llobregat s’inscriguin al registre de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT). Aquest és l’objectiu que s’ha verbalitzat en l’acte de l’acte de presentació d’aquesta iniciativa de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que s’ha fet al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat i que ha reunit prop de 150 persones. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha insistit que, per ara, l’AECAT és «només un registre d’electes» sense «cap frontera», ja que hi estan convidats a registrar-se electes de tots «tot el territori» i està pensada per a tots els electes «siguin o no independentistes». En aquest sentit ha animat als participants a l’acte a explicar, convèncer i animar a tots i cada un els companys de consistori. Fins ara un total de 140 càrrecs electes locals (26%) dels 538 que hi ha a la comarca ja s’han inscrit al registre.

Lloveras ha volgut posar èmfasi en el fet que les funcions que tindria l’assemblea s’haurien de determinar si s’hagués de constituir o que aquesta només es reuniria en casos d’excepcionalitat política en el camí cap al referèndum d’independència.

L’acte ha tingut intervencions de representants de diferents formacions polítiques. La regidora d’Esparreguera, Montserrat Vilardosa (ERC) ha apel·lat a l’esperit de lluita que sempre ha caracteritzat l’anomenat cinturó roig i ha assegurat que el Baix Llobregat «no es quedarà enrere» per poder fer un procés que és «un debat d’idees» que l’Estat espanyol «vol silenciar». La regidora de Collbató, Maria Teresa Casanovas (PDeCAT) ha insistit què cal augmentar el nombre d’electes del Baix Llobregat inscrits a l’AECAT on actualment «som molts però no som prous». En aquest sentit ha dit que el paper dels electes locals serà determinant i decisiu en el tram final del procés.

Publicitat
Publicitat

En aquesta presentació també han parlat el regidor de Sant Boi de Llobregat, Jorge Romero (PODEM) que va decidir registrar-se a l’AECAT per «conviccions democràtiques». Després d’haver participat en moltes assemblees com a membres de la CNT ha desitjat que l’AECAT sigui una assemblea «que mai s’hagi de constituir» perquè voldrà dir que el referèndum d’independència s’ha pogut celebrar. El regidor de Castelldefels, Ramon Morera (MES) ha destacat que la seva formació està en aquest tram final del procés perquè va decidir ocupar un espai polític que el PSC -el seu anterior partit- havia deixat orfe per «aconseguir exercir un dret democràtic: Votar». La regidora d’Olesa de Montserrat, Mercè Jou (DEMÒCRATES) ha recalcat que el procés d’independència arriba en els «moments decisius» i que el seu partit actuarà en defensa del Sí «com també esperem que ho facin els del No» en un fet que creu que seria un exercici de democràcia.

El regidor de Molins de Rei, Eduard Súarez ha obert l’acte fent una intervenció en nom dels electes de la comarca. Ha assegurat que els càrrecs electes han d’exercir «d’agents socials de la democràcia» i que la seva tasca ha de ser «ser potes i cames d’aquelles que volen i voldran votar».