image_pdfimage_print

El mateix dia que s’ha sabut que, segons la 1a Onada del 2017 del Baròmetre d’Opinió Política (BOP), elaborada pel Centre d’Estudis de l’Opinió (CEO), que un 50,3% dels enquestats són favorables que se celebri un referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya, i que, en cas de celebrar-se, hi participarien prop del 75%, i de saber-se que la victòria independentista seria d’un 66%, el Pacte Nacional pel Referèndum, que propugna la celebració d’un referèndum pactat amb l’estat, ha fet públics els seus plans immediats. Cal dir que el suport a aquest tipus de referèndum seria, abassagador, més del 73%.

Recollida de signatures i macroacte

De cara a diada de Sant Jordi, el Pacte mobilitzarà 2.000 voluntaris per a recollir signatures en uns 1.000 punts escampats per tot el país, a favor del manifest que en el seu moment es va aprovar. La recollida s’iniciarà una setmana abans de la celebració de la diada.

Publicitat
Publicitat

Posteriorment, al mes de maig, es pensa en la celebració d’un macroacte, el format del qual, però, encara no està decidit.