Resultats del CEO (1a Onada 2017) en relació a un Referèndum Unilateral | CEO
Resultats del CEO (1a Onada 2017) en relació a un Referèndum Unilateral | CEO
image_pdfimage_print

Aquest matí el CEO ha fet pública la primera onada del 2017 del seu Baròmetre d’Opinió Política. Una de les enquestes amb una mostra més fiable de Catalunya ja que està feta de forma presencial a 1500 catalans. El marge d’error de l’enquesta és del 2,53%.

La pregunta més rellevant, de les múltiples realitzades, és la que té a veure amb l’actitud que prendrien els catalans davant d’un referèndum d’independència vinculant unilateral, és a dir, convocat i organitzat pel govern de la Generalitat de Catalunya, però sense l’acord amb el Govern espanyol. Aquest referèndum, que és l’escenari més probable que esdevingui aquest mes de setembre, donada la impossibilitat del govern català, ni tan sols, de dialogar amb el govern espanyol sobre el referèndum, obtindria uns resultats immillorables per l’independentisme.

La participació se situaria en nivells molt superiors als referèndums dels dos estatus d’autonomia assolint un 73,4%. D’aquest percentatge el 59% dels catalans votaria ‘Sí’ a la independència de Catalunya i només un 30,2% apostaria pel ‘No’. Per tant, el suport a que Catalunya esdevingui un estat independent gairebé doblaria els favorables a la unitat amb Espanya.  Un 8,5% apostaria pel vot en blanc i un 2,3% pel vot nul. Només un 4,7 percent dels enquestats es mostra indecís, la qual cosa fa pensar que les posicions a dia d’avui ja estan molt consolidades.

Publicitat
Publicitat

1 COMENTARI

Comments are closed.