Moment de la Trobada Municipalista d'ERC del 2016 | ERC
Moment de la Trobada Municipalista d'ERC del 2016 | ERC
image_pdfimage_print

Més de 400 regidors i regidores s’han inscrit a la Trobada Municipalista, la cita anual de treball compartit que enguany es celebra a Lloret de Mar el divendres 24 i el dissabte 25 de març. Com cada any els càrrecs electes locals d’Esquerra Republicana posen en comú les polítiques municipals que estan aplicant o reclamant als 709 municipis on la formació republicana té representació.

La reunió anual va ser inaugurada el divendres a la tarda pel president del partit Oriol Junqueras. Les primeres sessions de treball es varen moure en el context del mandat democràtic sorgit de les urnes el 27 de setembre. Tot i que no és un tema estrictament de l’àmbit municipal, Marc Sanglas, secretari de Política Municipal, ho justificà en el fet que els ajuntaments i els ens supramunicipals ‘són també l’expressió política de la voluntat de la ciutadania i seran claus per la celebració del Referèndum.’

Les ponències del programa de dissabte han girat a l’entorn de la principal preocupació del municipalisme republicà: les polítiques que milloren la vida i el benestar de les persones dels pobles, viles i ciutats dels Països Catalans. Per tant les accions que combaten la vulnerabilitat, ajudant a les persones perquè ningú es quedi enrere, i les que fomenten la implicació ciutadana a partir de projectes participatius han estat l’eix central d’aquest fòrum republicà. El responsable de política municipal d’Esquerra Republicana creu que s’ha de posar en valor la feina que des d’aquests fronts duen a terme els regidors i regidores ‘des de l’honestedat i la transparència’ i que ho fan ‘innovant en la gestió municipal.’

Publicitat
Publicitat

Sanglas ha destacat també la utilitat de la trobada com espai per compartir i col·laborar i que aquesta metodologia ens ha entrenat ‘la capacitat de liderar, embastar i recosir projectes políticament corals i complexos.’

Clourà la Trobada Municipalista del 2017 aquest vespre la secretària general, Marta Rovira, fent balanç de les fites i les conclusions d’aquesta edició.