Foto de l'acte
image_pdfimage_print

Ja fa més d’un any que la CUP-Crida Constituent, va llençar Artur Mas a la paperera de la història. Tanmateix, tot sembla indicar que, paradoxalment, se l’han trobat de nou, de manera que potser se n’ha sortit. Això, si més no, és el que sembla, atès que la formació anti-capitalista ha registrat al Parlament una petició d’informació sobre els recents viatges de l’anterior president al Regne Unit i als Estats Units. En opinió seva, aquests viatges han generat titulars “polèmics“.

Concretament, destaquen el fet que a la conferència que pronuncià a l’Oxford Union Society, va afirmar que “Si un dia la CUP governés Catalunya, la convertiria en Cuba“. També que a la seva intervenció a Harvard Kennedy School, va dir que “L’OTAN és i continuarà sent el nostre principal instrument de seguretat“. Concretament, aquesta frase es troba en el discurs titulat Pax Americana. globalization and Catalan Independence.

En base a aquests precedents, les cupaires demanen informació sobre quatre aspectes.

Publicitat
Publicitat

En primer lloc l’Informe Anual sobre l’Oficina de l’ex-President Mas del 2016. Després, l’informe de les activitats del Programa Eugeni Xammar per internacionalitzar la realitat econòmica i social de Catalunya de l’any 2016. En tercer lloc, demanen informació sobre la relació orgànica de l’Oficina i el Programa Xammar.

La quarta demanda d’informació, però, és la més sorprenent atès que demanen la “identificació de la cadena de presa de decisions entorn la cobertura comunicativa dels viatges de l’expresident Artur Mas a Anglaterra i als Estats Units de les darreres setmanes en els perfils oficials del Govern“.

El Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques Eugeni Xammar, es va crear el 2012, amb l’objectiu d’impulsar “la creació d’un canal permanent de comunicació amb els mitjans internacionals i els professionals de la informació de tot el món“, així com “planificar i proposar accions de comunicació a l’exterior“. El seu primer responsable, entre el 2012 i el 2014, va ser Martí Estruch. El va substituir un altre periodista Jaume Clotet, entre el 2014 i el 2016. Actualment, el responsable és Joan Maria Piqué, antic cap de premsa d’Artur Mas quan era President de la Generalitat. El Programa depèn orgànicament de la Direcció general de comunicació del Departament de Presidència. Precisament l’actual Director general és el ja esmentat Jaume Clotet.

Pel que sembla, doncs, a les cupaires no els fa el pes el ressò que les activitats de l’ex-president tenen en “els perfils oficials del Govern”.

Signen la petició les diputades Mireia Boya i Anna Gabriel.