Foto de família dels Premis Enderrock | Xavier Mercadé
Foto de família dels Premis Enderrock | Xavier Mercadé

L’Auditori de Girona va acollir ahir a la nit els Premis Enderrock 2017 – XIX Premis de la Música Catalana, que van proclamar Manel, Love of Lesbian i Roba Estesa com a principals vencedors dels guardons anuals de la música catalana.

El lliurament va estar presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en una cerimònia presentada pel trio Xuriguera i Faixedas amb Ivana Miño i que ha va tenir la direcció artística de Josep Maria Mestres. La gala es va transmetre en directe per la Xarxa de Comunicació Local (i el canal 159 de Movistar+), amb qui Enderrock treballa des de fa tres anys.

El quartet Manel va estar premiat com a millor artista segons la votació popular i millor disc de pop-rock segons la crítica per Jo competeixo (DiscMedi/Warner). Per la seva banda, Love of Lesbian va ser elegit millor artista en llengua no catalana per votació popular i millor artista de l’any segons la crítica.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

El grup Roba Estesa s’emportà un pòquer de premis, tres de votació popular (millor grup revelació, millor disc de folk per Descalces (Coopula Records) i millor cançó de folk per “Viu”) i el premi a millor disc revelació atorgat per la crítica pel seu disc de debut, Descalces.

Els altres guardonats de la votació popular van ser:

  • Doctor Prats: Millor cançó de pop-rock per “Ara!”
  • Oques Grasses: Millor disc de pop-rock per You Poni
  • Judit Neddermann: Millor cançó d’autor per “Mireia”
  • Joan Dausà: Millor disc de cançó amb La festa final (Right Here Right Now)
  • Els Catarres: Millor artista en directe
  • Buhos: Millor videoclip amb “Barcelona s’il·lumina”
  • Barcelona Gospel Messengers: Millor disc de jazz per Be Here Now (DM)
  • Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya: Millor disc de clàssica per Tossudament Llach (Música Global)
  • Club Súper3: Millor disc infantil per Tots som Súpers! (Fanàtic)
  • La Mirona (Salt): Millor sala de concerts

Els Premis Enderrock de Votació Popular es van adjudicar amb la votació rècord de 24.000 persones (usuaris únics) a través del web Enderrock.cat.