Reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya d'aquest dimarts | Parlament de Catalunya
Reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya d'aquest dimarts | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

El Ple debatrà i votarà, en la sessió del 8 i el 9 de març, la proposta de JxSí de crear una comissió d’investigació sobre l'”Operació Catalunya”, segons es va acordar aquest dimarts al matí en la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus. L’article 66.1 del Reglament estableix que la creació d’una comissió l’ha d’acordar el Ple per majoria simple, és a dir, amb més vots a favor que no en contra.

L’ordre del dia del ple, que començarà amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inclou també el debat i la votació per convalidar o derogar el Decret llei 1/2017, del 14 febrer, pel qual es crea i regula el Registre de grups d’interès de Catalunya, i els debats de totalitat del Projecte de llei de comerç, serveis i fires, i de la Proposició de llei de mesures urgents per millorar la qualitat en la prestació de serveis relatius a l’autonomia personal i a l’atenció a les persones en situació de dependència, presentada per Cs.

Si acaba la tramitació parlamentària corresponent abans de la sessió plenària, la cambra també podrà fer-hi el debat i la votació finals de la Proposta per presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats la Proposició de llei de modificació de la Llei de l’Estat 52/2007, del 26 de desembre, per la qual es reconeixen i s’amplien drets i s’estableixen mesures a favor dels qui van patir persecució o violència durant la guerra civil i la dictadura.

Publicitat
Publicitat

El Ple substanciarà també diverses interpel·lacions al Govern i debatrà i votarà les mocions subsegüents a les formulades la setmana passada. D’altra banda, la Mesa va admetre a tràmit de forma condicionada la proposta de JxSí per reformar el Reglament, que ja us vam avançar ahir, a l’espera que el grup proposant aclareixi aspectes relacionats amb la proposta.

Així mateix, la Mesa va tramitar també la proposta vinculant de Cs, el PSC i el PPC per crear una comissió d’investigació amb relació a les actuacions del Govern per preparar la secessió d’Espanya. Abans que la comissió es pugui constituir, correspon a la Junta de Portaveus acordar-ne la composició i el nombre de membres.