Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta
Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta
image_pdfimage_print

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta han estat guardonats amb el Premi Pritzker d’Arquitectura del 2017. L’anunci l’ha fet avui mateix Tom Pritzker, president de la Fundació Hyatt, que patrocina el premi més important del món de l’arquitectura, per la qual cosa se’l coneix com el “Nobel” de l’arquitectura.

Per primera vegada, el Pritzker escull tres persones i no un únic arquitecte. El jurat els ha escollit perquè considera que, des del 1988, la seva feina demostra un compromís total amb els espais de creació, i una autèntica harmonia amb el context on se situen els seus edificis.

Els tres arquitectes, d’Olot, han treballat junts en col·laboració des de la fundació de la seva signatura de RCR Arquitectes, a la seva ciutat natal en 1988. Entre els seus treballs hi ha el centre d’art La Cuisine i el Museu Soulages, a França; la Mediateca de Gant, a Bèlgica, i a Catalunya l’espai del Teatre la Lira, a Ripoll; el restaurant Les Cols, a Olot, o l’edifici d’oficines Plaça Europa a l’Hospitalet de Llobregat.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets