President Puigdemont: Si el sí guanya en el referèndum, el nostre deure serà proclamar la independència

Entrevista a Carles Puigdemont per Equinox. Foto: Sarah Sanchez / Equinox
image_pdfimage_print

El President de la Generalitat Carles Puigdemont ha declarat durant una entrevista avui a Radio Equinox de Barcelona, que si el sí guanya en el referèndum “el nostre deure com a govern i Parlament és declarar la independència”. Durant 45 minuts el president de la Generalitat ha explicat al periodista Nico Salvadó, que el referèndum d’independència previst per al setembre de 2017 serà diferent de la consulta del 9 de novembre de 2014, perquè el resultat serà vinculant i s’implementarà el resultat. Ha afirmat que la situació ha canviat molt en cinc anys, des del temps en què Artur Mas plantejava a Espanya un referèndum, perquè en aquell moment  només 14 electes del Parlament portaven la independència en el seu programa, i ara en són 72. També ha afirmat que busquen el diàleg amb el President Rajoy per acordar una proposta de referèndum, i que el deure del govern espanyol és acordar amb Catalunya una solució política a les demandes de Catalunya i “Si no reconeix la realitat és un problema de l’estat espanyol, no pas meu”. Seguidament ha afegit  que “el referèndum tindrà lloc tan si s’aconsegueix l’acord com si no”.

Preguntat sobre la participació i sobre la validesa del referèndum, el president afirma que es considerarà el resultat vàlid la meitat dels vots més un, sobre la participació.

També ha comentat que Europa no pot girar l’esquena a la realitat de Catalunya perquè es tracta d’un projecte democràtic, i “Europa no té futur si no reconeix la realitat de Catalunya”. Per qual cosa cosa ara està demanant el suport dels estats europeus per poder celebrar el referèndum d’independència no pas per la independència.

Publicitat
Publicitat

El president també ha assegurat que el Govern no té cap reclamació territorial o política a la Catalunya Nord ni és voluntat de la Generalitat interferir en els afers francesos.

Podeu sentir l’entrevista completa en francès en l’enllaç de la font original.