Exhibició d'estelades durant el partit
Exhibició d'estelades durant el partit
image_pdfimage_print

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Plataforma ProSeleccions Catalanes i Drets celebren que la UEFA finalment hagi acceptat que exhibir estelades està emparat en el dret a la llibertat d’expressió i la feliciten per haver anunciat que revisarà una normativa clarament injusta. Les entitats estan convençudes que la mobilització dels aficionats i la seva determinació en la defensa dels símbols catalans ha estat clau per aquest canvi d’opinió.

Cal recordar que aquest mes de juny passat la UEFA va sancionar el FC Barcelona amb una multa de 150.000€ per l’exibició d’estelades al Camp nou durant la temporada 2015/2016. Posteriorment, el mes de setembre, en el partit de Champions entre el Barça i el Celtic de Glasgow, les entitats sobiranistes van repartir 30.000 estelades i el Camp Nou va omplir-se de banderes independentistes en defensa de la llibertat d’expressió.

ANC, Òmnium, La Plataforma ProSeleccions i Drets també pensen que aquesta decisió hauria d’anar acompanyada d’una retirada de les sancions i del compromís de no presentar-ne més, cosa que les entitats assumeixen que forma part de les negociacions entre la UEFA i la directiva del Club.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Les entitats independentistes mantindran viva la reivindicació als estadis catalans, i Drets no retirarà la demanda interposada contra la UEFA fins que no quedi acreditat que no hi haurà més sancions per l’exhibició d’estelades. En aquest sentit, Drets confia en la justícia ordinària perquè resolgui el cas.