Equip veneçolà.
Combinat de la selecció nacional de futbol veneçolana
image_pdfimage_print

El president de la Federación Venezolana de Futbol (FVF), Laureano González, ha declarat fa poc que el govern espanyol ha pressionat per evitar que es jugui el partit amistós entre les seleccions de Veneçuela i Catalunya. Les raons que han motivat les pressions són, segons González, d’ordre polític, atès que segons les seves paraules: “A Espanya hi ha un conflicte d’autonomia molt sever”. També ha afegit que si la federació espanyola impedeix que la veneçolana s’enfronti amb una de regional, s’ha de respectar aquesta decisió.

Paradoxalment, Veneçuela ja s’ha enfrontat anteriorment amb les seleccions d’Euskadi i de Galícia. En concret, amb la basca en dues ocasions, en què van perdre els veneçolans per 4-3 i 3-1. Amb la gallega es va enfrontar el mes de maig passat i el resultat va ser d’empat (1-1).

La Catalana ho nega

Publicitat
Publicitat

Però la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha aclarit que no hi ha hagut cap vet, atès que el permís de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) estava concedit. Això no obstant, finalment es va optar per convidar al partit la selecció de Tunísia, per un doble motiu. El primer, que ocupa el lloc 34 en el rànking mundial de seleccions de la FIFA, mentre que Veneçuela és al 59. I el segon, al·ludint a “qüestions logístiques i de pressupost”.

Catalunya ja s’ha enfrontat amb anterioritat a Tunísia, l’any 2011, amb el resultat d’empat a zero.

Enguany, el partit entre les seleccions catalana i tunisiana es farà a l’estadi de Montilivi de la ciutat de Girona, a les 19.00 hores del proper 28 de desembre. Els tunisians arribaran a Catalunya el dia 26 i faran dues sessions d’entrenament prèvies al partit. Tunísia participarà en la Copa d’Àfrica entre el 14 de gener i el 5 de febrer, per la qual cosa, el partit amb Catalunya el consideren com una preparació de primer nivell, i en conseqüència, pensen presentar-hi el seu equip de gala.