Jordi Solé en un acte de les eleccions municipals | ERC Caldes de Montbui
Jordi Solé en un acte de les eleccions municipals | ERC Caldes de Montbui
image_pdfimage_print

Abans no acabi l’any tindrà lloc el relleu d’Ernest Maragall com a eurodiputat d’ERC-NECat al Parlament Europeu, que serà substituït per l’actual número dos de la Conselleria d’Afers Exteriors i alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé. Aquest relleu es produeix en virtut de l’acord entre NECat -el primer dels partits que va sorgir com a escissió del PSC- i ERC l’any 2014, quan varen presentar-se en coalició a les eleccions europees. En aquest acord, NECat, que ostentava el segon lloc a la llista electoral amb Ernest Maragall com a candidat, es comprometia a cedir l’escó a la meitat del mandat al tercer de la llista, Jordi Solé, el qual és militant d’ERC.

Aquesta setmana, ja ha tingut lloc el comiat de Maragall a l’europarlament, el qual ha estat piulada pel que fou el cap de llista, Josep Maria Terricabras.

Jordi Solé, que ostenta la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Conselleria d’Afers Exteriors comandada per Raül Romeva, ja està treballant per tancar els serrells per abandonar aquest càrrec. Solé que és una figura rellevant i amb projecció dins d’ERC seguirà sent alcalde de Caldes de Montbui, càrrec que ostenta gràcies a la majoria absoluta que va obtenir a les darreres eleccions municipals de l’any passat. A més, a nivell intern d’ERC ostenta la Secretaria de Relacions Internacionals del partit. Finalment i en relació a la política europea, és Secretari General de l’Aliança de Lliure Europea, que és una organització política que agrupa partits europeus favorables al dret a l’autodeterminació, als principis de la democràcia parlamentària i els drets humans.

Publicitat
Publicitat

Ernest Maragall, que va abandonar el PSC a l’octubre del 2012 per les discrepàncies en relació al suport al pacte fiscal i a la consulta, va fundar NECat com a nou partit dels socialistes sobiranistes. Fou amb aquest partit que ERC va tancar la coalició per a les eleccions europees del 2014. Posteriorment, aquest partit es va fusionar amb Moviment Catalunya formant l’actual partit MES (Moviment d’Esquerres). Maragall fou membre de la direcció de MES, però el més de maig passat, juntament amb 9 membres més, va presentar la seva dimissió per discrepàncies amb l’orientació política de la formació.

Precisament, qui serà el relleu de Jordi Solé com a Secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea serà la número 3 de la Conselleria de Romeva, Maria Badia, la qual és membre de la direcció de MES. Badia que fou eurodiputada del PSC durant dues legislatures, actualment era Directora General de Relacions Exteriors.