Santiago Espot
Santiago Espot
image_pdfimage_print

Regidors de Solidaritat Catalana per la Independència presentaran una moció de suport a Santiago Espot i també als polítics independentistes que per les seves accions relacionades amb el procés d’independència estan sent perseguits per la justícia espanyola. En la mateixa moció també es dóna suport als ajuntaments que van obrir el 12 d’octubre, com per exemple el de Begur, amb Marià Renart, regidor per Bloc Municipal, que és una marca municipal vinculada a SI, o bé el de Badalona que és el què han rebut una pressió més gran. El primer consistori on ja es va registrar la moció aquest divendres és a Alcover, a petició de Lluís Català i Laia Fuguet, regidors de SI.

Cal tenir present que Santiago Espot és l’únic ciutadà perseguit per la justícia espanyola que no té el suport darrera de cap partit polític. És per aquest motiu que SI ha cregut convenient posar l’accent en la seva persona, tot i que la moció també dóna suport a tots els càrrecs polítics en les seves condicions. Espot, com ja vam informar fa uns dies, ha estat citat a declarar a l’Audiència Nacional a Madrid el proper 7 de novembre pel manifest que va impulsar en motiu de la final de la Copa del Rei de l’any passat en que animava el públic a xiular l’himne espanyol i el rei.

D’altra banda, càrrecs electes adherits a Solidaritat ja s’han inscrit a l’Assemblea de Càrrecs Electes impulsada per l’ANC i en faran promoció als seus respectius ajuntaments. Els regidors que s’han adherit a aquest nou organisme són:
Lluís Català i Laia Fuguet (Alcover); Jordi Miró i Laura Ruiz de la coalició Som Espluga (Espluga de Francolí); Miquel Adam (tinent d’alcalde de Fontanals); Àlex Cervera (regidor d’Ensenyament a La Ràpita), Josep Gonzàlez i Joan Pellisa (Rasquera); Francesc Sulé (Ametlla del Vallès); Raül Valentín (membre de la coalició CanVI Sant Antoni Vilamajor); Jacint Casadevall (Taradell).

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

L’Assemblea de Càrrecs Electes és un òrgan que pretén acollir tots els càrrecs electes de Catalunya que donin suport al procés d’independència, de manera que si el govern espanyol inhabilita els parlamentaris i governants independentistes hi hagi un òrgan alternatiu que representi la sobirania de Catalunya. Entre regidors, diputats al Parlament, al Congrés Espanyol, al Senat i al Parlament Europeu el nombre de càrrecs electes del país suma un total de 9077 i en les primeres 24h ja se n’hi havien sumat més de 1000.

1 COMENTARI

Comments are closed.