Presentació de l'Assemblea d'Electes de Catalunya
Presentació de l'Assemblea d'Electes de Catalunya
image_pdfimage_print

La Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va aprovar aquest dimecres iniciar el procés per la creació i impuls de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT). La reunió extraordinària, celebrada al Museu de les Cultures del Món de Barcelona, va aprovar iniciar el procés d’acreditació voluntària dels 9.283 càrrecs electes, siguin del partit que siguin. Neus Lloveras, presidenta de l’AMI, va assegurar al final de la reunió que fer aquest nou pas respon al fet que el procés entra en «una recta final» on cal tenir «tots els instruments preparats» pel que pugui caldre en els propers mesos.

Lloveras va explicar als mitjans que l’objectiu hauria de ser «poder arribar amb total normalitat a fer el referèndum» però que «si hi ha obstacles», els càrrecs electes estaran «preparats i organitzats». La presidenta de l’AMI ha insistit que l’entitat és la impulsora de l’AECAT però que aquesta és una proposta oberta a la totalitat d’electes. «Estem parlant d’un espai de debat de tots els càrrecs catalans elegits a les urnes on es parlarà de democràcia més enllà de si els participants són o no independentistes» ha assegurat Lloveras. Les funcionalitats que haurà de tenir aquesta assemblea, ha assegurat la presidenta de l’associació, l’hauran de determinar els seus membres.

El procés que ara s’inicia és el d’acreditació d’electes. A través del nou web www.aecat.cat, els 9.077 regidors i alcaldes dels municipis catalans, els 135 diputats al Parlament de Catalunya, 47 diputats al Congrés dels Diputats, 16 senadors i 8 eurodiputats poden fer el seu registre. Aquests rebran un carnet identificatiu per poder participar en les assemblees, en el cas que aquesta s’hagi de reunir.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

1 COMENTARI

Comments are closed.