Consell Nacional del PSC | PSC
Consell Nacional del PSC | PSC
image_pdfimage_print

El socialisme català ha donat un cop de porta a la decisió del PSOE de permetre amb una abstenció la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern, en una votació quasi unànime del Consell Nacional aquest dimarts al vespre. Amb 241 vots a favor i una sola abstenció el màxim òrgan del partit entre congressos va decidir optar pel ‘no’ a investir Rajoy com a President del govern espanyol tan en primera com en segona votació.

La decisió del PSC de mantenir el ‘no’ a la investidura de Rajoy, en contra de la postura del PSOE, adoptada al comitè federal del partit diumenge passat, ha originat una controvèrsia entre ambdós.

La gestora del PSOE ha tornat a demanar en un comunicat als diputats del PSC que s’abstinguin en segona votació a la investidura de Rajoy, i han apel·lat a la “sensatesa” perquè així sigui. “La decisió del PSC suposa una ruptura unilateral en la lleial i reeixida unitat d’acció que PSC i PSOE mantenen des del 1978”, assegura el comunicat.

Publicitat
Publicitat

La resolució aprovada pel PSC aquest dimarts “rebutja” la investidura perquè a més de la corrupció, les seves propostes econòmiques són “en gran mesura responsables de la manca de diàleg entre els governs de Catalunya i Espanya” amb un “risc d’un desastrós conflicte institucional a curt termini”.

El PSC ha ordenat als seus set diputats que votin ‘no’ dissabte a la sessió d’investidura, encara que el PSOE s’abstingui. Tot i el risc de ruptura amb el PSOE, els consellers nacionals han apostat per mantenir “si pot ser” la relació fraternal amb els “companys socialistes” espanyols als que han reclamat “comprensió” a la postura del PSC.

El PSC ha assegurat que el futur amb el PSOE “depèn de la gestió de la discrepància, des de la convicció que hem de seguir caminant junts”.

Resolució aprovada pel Consell Nacional de PSC en relació a la investidura de Rajoy