Concentració de suport a Joan Coma (Fotografia: La_castillón)
Concentració de suport a Joan Coma (Fotografia: La_castillón)
image_pdfimage_print

Unes quatre-centes persones, segons la guàrdia urbana, han omplert avui a la tarda la plaça del Pes de Vic com a mostra de suport a Joan Coma, regidor de Capgirem Vic que al matí havia estat citat a declarar davant l’audiència espanyola, però que ha decidit no anar-hi.

Segons l’audiència, Joan Coma podria haver comès un delicte d’incitació a la sedició el dia 9 de desembre en un ple municipal en què es va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament de Catalunya. Segons l’audiència, les paraules com ara ‘Per fer la truita s’han de trencar els ous’ són una crida expressa a desobeir resolucions judicials.

La concentració ha comptat, entre altres, amb la presència de diputats i de regidors municipals, de líders polítics de la CUP i de Junts pel Sí, de l’ANC i d’Òmnium Cultural i de Santiago Espot, president de la plataforma Catalunya Acció perseguit també per la justícia per incitar a xiular l’himne d’Espanya durant les finals de la Copa del Rei.

Publicitat
Publicitat