image_pdfimage_print

Demòcrates de Catalunya ha comparegut aquest matí en roda de premsa per valorar l’actualitat política i per traslladar el debat i els acords presos al Consell Nacional que ha tingut lloc aquest dissabte a Gavà.

En relació al procés polític que està vivint el nostre país, Demòcrates celebra la incorporació, per part dels partits polítics i la societat civil, d’un referèndum al full de ruta cap a la independència. En paraules de Castellà “el 30 de maig passat vam ser la primera organització política en proposar-ho i ho fèiem principalment per les dues coses que han anat passant: recuperar la unitat de l’independentisme i acabar amb el processisme”.

Davant l’ofensiva de l’Estat contra la voluntat del poble de Catalunya, Demòcrates considera de vital importància tenir estabilitat fins a la realització del referèndum i les posteriors eleccions constituents. Segons Castellà “el repte més important ara són els pressupostos, treballem perquè no siguin un escull. Ningú pot posar línies vermelles, tots haurem de cedir, l’objectiu final és massa important” en aquesta línia ha afegit que “és per això que Demòcrates està disposada a estudiar un increment de l’IRPF en les rendes altes, si això permet desbloquejar els pressupostos”. En el marc d’aquesta ofensiva de l’Estat, en el Consell Nacional de Demòcrates, que va tenir lloc el passat dissabte a Gavà, es va aprovar el compromís que els tres diputats demòcrates dins de Junts pel Sí acataran, només, les disposicions i resolucions provinents del Parlament de Catalunya i les institucions catalanes, no del Tribunal Constitucional ni cap altra instància.

Publicitat
Publicitat

Demòcrates demana que es reuneixi la mesa de partits i entitats per preparar una campanya que permeti guanyar el referèndum. En paraules de Castellà “ja no tenim com a objectiu la discussió de com fer el referèndum ara toca guanyar-lo. Tenim 11 mesos per fer campanya i guanyar”. En aquest sentit, Demòcrates bolcarà tota la seva organització a fer campanya pel Sí al referèndum de 2017. L’anàlisi de les dades dels resultats del 27S i les últimes enquestes del CEO mostren que hi ha uns 400.000 indecisos, aproximadament. Segons Castellà “creiem possible l’objectiu de convèncer 300.000 d’aquests 400.000 indecisos per guanyar el referèndum amb comoditat. Estem a 300.000 vots d’aconseguir la independència” i ha afegit que “des de Demòcrates assumim el compromís de convèncer els 100.000 indecisos de l’espai central del sobiranisme per obtenir una gran victòria el 2017″.

La línia de la campanya de Demòcrates pel referèndum bascularà en dues vies: porta a porta virtual aprofitant les eines que dóna la gestió del Big Data, que permet fer una campanya personalitzada com es fa en eleccions municipals en poblacions de mida petita i una campanya clàssica de motivació de vot, incidint en els espais sociològics que ens són més afins.

El portaveu demòcrata, Toni Castellà, ha volgut començar la compareixença recordant que avui se celebra el dia internacional per a l’eradicació de la pobresa. En paraules de Castellà “sense eradicar la pobresa no hi ha la possibilitat de tenir no només una societat justa, no es pot tenir una societat digna”.

Demòcrates de Catalunya també celebra l’acord entre Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP per presentar aquesta setmana, al Parlament de Catalunya, una proposició del llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme. Segons Castellà “un estat que se’n diu de dret però que no té suspesos els sumaríssims, vol dir que està considerant legítims i legals aquells assassinats”.

Vídeo de la roda de premsa completa: