image_pdfimage_print

Esquerra Republicana del País Valencià organitzarà el 57è Aplec del Puig a la Muntanyeta de la Patà el proper 30 d’octubre. El PSAN, que n’era l’organitzador des dels anys vuitanta, va anunciar l’any passat l’aturada de les seves activitats i no va organitzar l’acte a la Muntanyeta. Compromís seguirà organitzant l’acte que es fa de manera simultània a l’esplanada del Monestir.

En aquest primer aplec organitzat per ERPV, hi participaran Gabriel Rufián, diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Josep Barberà, President d’Esquerra Republicana del País Valencià, Teresa Jordà, diputada d’Esquerra al Congrés i el Portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral. Durant l’aplec, que serà presentat per Reis Juan, periodista i treballadora de RTVV, hi haurà un homenatge a Vicent Marco Miranda a càrrec de Francesc Viadel i es clourà amb l’actuació de Borja Penalba.

El President d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà ha explicat avui que “organitzant aquest aplec, prenem el relleu d’una organització degana de l’independentisme com és el PSAN, però també reivindiquem l’herència d’aquells valencianistes de preguerra que van plantar la llavor d’un valencianisme que en aquell moment, com ara, tenia vocació de masses”. Barberà ha fet una crida als valencianistes a participar de l’Aplec del Puig. “Aquest ha de ser un acte d’afirmació nacional, però també de reivindicació. De deixar clar que els valencianistes no podem acceptar renúncies en nom de “que tornarà el PP”, hem de dir ben alt i ben clar que aquest país no és o de la dreta o del Botànic, aquest país és molt més plural i els independentistes aspirem a les més altes quotes de sobirania per al País Valencià, quotes que ens faran més lliures i més feliços, que ens proporcionaran més benestar.”.

Publicitat
Publicitat