image_pdfimage_print

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Moscou una trobada sota el títol ‘El diàleg de les Nacions. El dret dels pobles a l’autodeterminació i a construir un món multipolar.’ la qual ha reunit diverses delegacions de nacions sense estat que estan lluitant per assolir la seva independència. És el segon any que s’organitza un esdeveniment d’aquestes característiques.

Entre les diferents delegacions internacionals, hi ha estat present l’independentisme català de la mà de Solidaritat Catalana per la Independència, representada pel seu Secretari Nacional d’Internacional, Enric Folch. A més, hi destacava la presència del Front Polisàrio del Sahara Occidental, la del Sinn Fein republicà d’Irlanda del Nord, una delegació de Puerto Rico amb el President del govern provisional de Borinken, Ramon Nenadich, al capdavant o una delegació de Hawai. L’esdeveniment va tenir un ampli ressò mediàtic i va comptar amb més de 100 periodistes acreditats de força països d’arreu del món.

Trobada Internacional 'El diàleg de les Nacions'
Trobada Internacional ‘El diàleg de les Nacions’ | The anti-globalization movement of Russia

La trobada tenia per objectiu ser un intercanvi d’experiències dels diferents processos d’independència. Enric Folch va aprofitar per exposar que el procés d’independència de Catalunya s’està duent a terme pacíficament i de forma democràtica i que està basat en la voluntat del poble català d’autogovernar-se. A més, va destacar que el moviment independentista és un moviment integrador i obert que pretén sumar el màxim de complicitats. Folch va concloure la seva intervenció exposant als asssistents que “els catalans no preguntem d’on vens, sinó cap on vas?”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

La televisió Russia Today va ser un dels mitjans que va entrevistar Folch, el qual ha exposat l’estat actual del procés d’independència i les raons per les quals els catalans lluiten per la seva independència. Podeu veure l’entrevista en el següent vídeo.

1 COMENTARI

  1. Hauríem de vigilar a quina mena de pessebres anem. En aquests moments, que se’ns relacioni amb el Frente Polisario, amb l’IRA o amb els folclòrics de Puerto Rico no ens convé gens ni mica.

    Espero que, com a mínim, no hi fossin presents els de la Lega Norte o els del Vlaams Velang.

Comments are closed.