Acte de suport del poble d'Arenys de Munt als imputats pel 9N.
Acte de suport del poble d'Arenys de Munt als imputats pel 9N.
image_pdfimage_print

Durant el VII Aplec Independentista d’Arenys de Munt, en commemoració de la primera consulta sobiranista, s’ha fet un acte de suport explícit i formal als imputats pel 9N, el president Artur Mas i l’exconseller Francesc Homs, qui dilluns està citat per declarar davant el Tribunal Superior de Justícia espanyol. El president Artur Mas ha expressat que també anirà demà a Madrid, afegint que “si ells mouen les fitxes als despatxos per fer operacions Catalunya per desprestigiar els líders sobiranistes, també caldrà que en movem nosaltres.

Tal i com ha recordat en Josep Manel Ximenis, promotor de les consultes, Arenys de Munt va realitzar el primer acte de desobediència civil independentista, el primer acte unilateral. I ha emplaçat als polítics catalans a mantenir-se ferms en el compliment del mandat popular i en el compliment de la tasca per la qual estan encomanats: fer la independència, i posant data per la independència.

La crida a la unitat en la unilateralitat ha estat llegida per l’històric militant de l’esquerra independentista, en Josep Guia, membre del PSAN (Partit Socialista d’Alliberament Nacional), “cal un compromís per actuar per la via unitària i unilateral, un compromís amb un llenguatge clar i ferm, amb determinació i voluntat decidida, que és l’única manera com es convenç i s’incrementa la base social a favor de la independència.” Serà a finals de setembre quan es cercarà l’adhesió i signatura de les formacions polítiques catalanes.

Publicitat
Publicitat
En Josep Guia llegint la crida a la via unilateral.
En Josep Guia llegint la crida a la via unilateral.

 

1 COMENTARI

Comments are closed.