El setge del 2016

image_pdfimage_print

Tots sabem que la guerra de successió al tron de Castella va acabar amb el setge que va patir Barcelona el 1714. A part de les armes, l’exèrcit borbònic va privar a la població del més elemental per tal que es rendís. I ho varen aconseguir. I encara en patim les conseqüències…

Avui, 300 anys més tard, tornem a ser al mateix lloc. 300 anys llargs de menysteniments, espoli, abusos de tota mena, colonització i catalanofòbia ens avalen. I ara, quan el poble de Catalunya torna a dir prou, “l’exèrcit borbònic” ens torna a assetjar.

Aquesta vegada no poden utilitzar fusells ni bombes, perquè el món no els hi permetria; però ens volen matar de gana, de fred, de malaltia, de tristor i de ràbia. Ara les bales són sentències judicials injustes; els fusells, informes falsos; els canons, mitjans de comunicació injuriosos; les bombes, tancar-nos l’aixeta. Acaben amb el nostre sistema sanitari, es queden amb les nostres riqueses, volen empresonar als nostres polítics, volen espanyolitzar les nostres criatures, els nostres grans aviat no podran cobrar les pensions, … No és prou setge? Fins quan podrem aguantar?

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Mentrestant…

D’Europa, d’aquesta Europa a la que pertanyem, Gran Bretanya ha decidit marxar. I Europa, encara que no vol que marxi, ho accepta. Veiem què ha passat?

Brexit: Població GB: 65.107.784 habitants
Votants a favor: 17.410.742 (26 %)
Catalunya 9N: Població: 7.508.106 habitants
Votants si/si: 1.966.508 (26 %)

Escòcia, que encara forma part de la Gran Bretanya, diu que no vol marxar d’Europa i, què diu Europa? Mirem-ho:

– Weber (PP), aliat de la cancellera alemanya, Angela Merkel: “Europa està oberta a nous Estats membres, clarament. Aquells qui vulguin romandre a la UE seran benvinguts”.

– Guy Verhofstadt, líder del grup liberal (ALDE) de l’Europarlament: “No veig cap obstacle perquè una Escòcia independent resti dins de la Unió Europea. Fer el contrari seria suïcida i poc empàtic”.

– Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea: “La jerarquia de Brussel·les és poc favorable a excloure una Escòcia independent de la UE, ja que ja acompleix els euro requisits essencials que es demanen als estats candidats en matèria d’igualtat de gènere o drets dels treballadors. La UE diferencia entre Escòcia i els països dels Balcans que encara no han satisfet totes les regles d’ingrés”

– Alex Salmond: “Aquestes informacions confirmen allò que hem dit des de fa temps. Escòcia ja forma part de la Unió Europea i, per tant, compleix tots els requisits per ser-ne membre”.

I jo us pregunto, catalans: Hem de seguir sotmesos a un país al que no pertanyem per voluntat pròpia, un país amb el qual no tenim res a veure, un país que està en guerra constant amb nosaltres? Fins quan hem de suportar el que va dir el general espanyol Espartero: “Hay que bombardear Barcelona cada 50 años para mantenerla a raya”, i que, si fem memòria, veiem que es compleix? De què tenim por?

Som un país ric, pròsper, treballador. És el país en el què més inversors estrangers confien. Tenim una situació geoestratègica immillorable. Europa vol el corredor del Mediterrani perquè confia en nosaltres. Digueu-me, de què tenim por?

Dieu-me, polítics catalans: Quants cops hem de dir-vos que volem ser lliures? Ho vàrem fer el 9N (2014) i ho vàrem confirmar el 27S (2015). No ens feu tornar a votar en un referèndum il·legal. Fem una mini constitució provisional, quedem d’acord amb algun dels aliats que ja sabem que tenim a Europa i fem una DUI al matí i, ja sota les nostres lleis, un Referèndum de Reafirmació/Confirmació a la tarda. Un referèndum legal, perquè estarà sota les lleis catalanes; un referèndum acordat amb algun soci europeu. I no feu patir més al poble català, marejant la perdiu. De què teniu por? No ens ho mereixem. Trenquem el setge del 2016 d’una vegada!