Acte de campanya de la CUP | CUP
Acte de campanya de la CUP | CUP
image_pdfimage_print

Després de la crisi que va tenir lloc després del veto de la CUP als pressupostos que va presentar Junts pel Sí pel 2016 i de la dissolució de l’òrgan de direcció, el Secretariat Nacional, davant la possibilitat d’una dimissió d’una part important d’aquest, l’organització anticapitalista ha celebrat del 30 de juliol al 4 d’agost un procés de votació per escollir els nous membres de l’òrgan.

La candidatura col·lectiva que es va impulsar per intentar recuperar el consens dins l’organització -l’única presentada d’aquestes característiques- ha rebut 837 vots favorables i Laura Rafecas (540 vots), Xevi Generó (502 vots), Albert Serrats (408 vots) i Òscar Simón (351 vots), que presentaven candidatures individuals, també formaran part del nou secretariat de la CUP. En el procés de votació hi han participat 1098 militants, que representen un 63,18% de la militància amb dret a vot. Un total de 239 (21,77%) militants han optat pel vot en blanc i s’han registrat 22 vots nuls (2%). Cal destacar que Laura Rafecas, Xevi Generó i Òscar Simón repetiran mandat, ja que també formaven part del Secretariat Nacional sortint.

Així doncs, el 15 membres del nou Secretariat Nacional seran: Quim Arrufat (Vilanova i la Geltrú), Natàlia Sànchez (Figueres), Lluc Salellas (Girona), Núria Gilbert (Sant Cugat del Vallès), Dani Corpas (Sant Celoni), Anna Gabaldà (Sant Pere de Ribes), Juanma Rojas (La Garriga), Elisabet Punset (Sacalm), Eduardo Càliz (Barcelona), Aida Sanuy (Alpicat), Ricard Torné (Olot), Laura Rafecas (Subirats), Xevi Generó (Manlleu), Albert Serrats (Bordils) i Òscar Simón (Barcelona).

Publicitat
Publicitat

En total, han participat 1098 militants (d’un cens de 1.738 persones), el que representa un 63,18% de la militància de la Candidatura d’Unitat Popular amb dret a vot (Amb un mínim de 6 mesos d’antiguitat i al corrent de pagament de les quotes).

L’elecció del nou secretariat, que ha estat batejat com a procés «Embranzida», s’ha fet a través d’una votació electrònica. Aquest procés es va posar en marxa arran dels acords de la darrera Assemblea Nacional de la CUP celebrada el passat 22 de maig a Esparreguera. Les novetats dels Estatuts aprovats a Esparreguera eren que calia presentar candidatures col·lectives formades per 11 persones (amb una presencia de com a mínim un 40% de dones) i candidatures individuals per tal de completar els 15 membres del secretariat.

Els membres del Secretariat Nacional sortint han fet pública una carta dirigida al conjunt de la militància en la qual desitgen als nous companys que entren a formar part de l’òrgan de la CUP «molts encerts» per tal de mantenir «l’organització vinculada i compromesa amb les lluites populars» i així «avançar en la consecució de les sobiranies als municipis; reforçar les aliances per a construir alternatives al capitalisme; guanyar el referèndum i construir una nova República al servei de les classes populars en el camí cap a la plena llibertat dels Països Catalans.»