Marta Pascal: “El Partit Demòcrata Català ha de ser una gran formació on tothom hi tingui cabuda”

image_pdfimage_print

El Partit Demòcrata Català ha de ser una gran formació on tothom hi tingui cabuda i on tothom s’hi senti representat perquè ha de defensar la llibertat de les persones per poder decidir sobre tots els aspectes de la seva vida. I tot plegat s’ha de fer amb un partit àgil i obert al debat. Aquestes idees van ser la conclusió que el David Bonvehí i jo mateixa vam tenir després del congrés de fundació on la gent de les bases vam poder expressar-nos lliurament sobre com volíem que fos el partit i què esperàvem d’ell.

L’esperit congressual ens va inspirar per donar una resposta en forma d’una proposta d’equip engrescador. I així ho vam fer, vam buscar en el territori gent que ens ajudés a configurar aquest equip nou, il·lusionat, barreja de joventut i experiència, cohesionat, amb passió pel territori i molt compromès amb la bona política. Ho fem perquè la gent del Partit Demòcrata Català ens hi ha portat i volem dedicar els nostres propers anys a construir aquest nou partit que aspira a representar la majoria de la societat. Volem ajudar a construir un model de país fet entre tots, que es basi en el model de concertació públic – privada en tots els àmbits i que generi riquesa per tothom. Defensem la llibertat de les persones per poder decidir, per exemple, entre l’escola pública i la concertada, si volen comprar-se un pis o viure de lloguer i quin model de família volen tenir. Hem de construir un país que garanteixi el dret a decidir-ho tot. La nostra candidatura és una candidatura que creu en el país i la seva gent i defensem el valor de l’esforç com a principal garant de l’ascensor social.

Estarem al servei del President Puigdemont i del Parlament de Catalunya i defensarem el full de ruta que es va votar amb la investidura del President. Estem determinats a complir amb el mandat popular expressat a les urnes el 27S i treballarem incansablement per assolir un Estat propi per Catalunya. Un dels reptes que ens marquem com a prioritari, és eixamplar la majoria a favor de la independència. Que la majoria que hi ha al Parlament es tradueixi i es faci àmplia al carrer.

La nova organització ha d’estar connectada permanentment a la societat i a tots els seus membres. Per això, treballarem amb dues bases de dades, una d’associats i una altra de gent propera i interessada en el nostre projecte. No podem perdre el pols a la societat en cap moment perquè seran el centre del nostre partit i els protagonistes del debat de les idees i del projecte del nou país que volem crear.

Treballarem per un model de partit propi, propera als associats i amb una coordinació amb els seus representants institucionals que sumi esforços i que vagi en benefici del país i la seva gent. Aquest model propi de partit, s’ha de basar també en tenir una base àmplia que pugui fer servir estratègies diferents per arribar a llocs comuns. Hem de tenir una gran implantació territorial i a la vegada ser sensibles a la diversitat territorial del país.

Un aspecte molt important és que volem plantejar una nova manera de gestionar econòmicament el partit. Amb transparència, apostant per un model de finançament mixt públic – privat, comptant amb les aportacions dels associats però també amb el finançament per projectes basat en el crowdfunding i amb un volum de despesa ajustat a la capacitat de finançament del partit que ens faci lliures de prendre les decisions oportunes en cada moment.

Volem, en definitiva, un partit del segle XXI amb un projecte pensat amb tothom i per a tothom que ens permeti enfortir i enxamplar la base social de la nostra formació però també la base social per al nou país que volem crear. Sabem que ens hi deixarem la pell per aconseguir-ho.
Aquest article forma part del Versus “Quines seran les primeres accions que impulsarà com a líder del Partit Demòcrata Català?” Cliqueu per llegir el Versus d’Ignasi Planas.

1 COMENTARI

  1. […] El PDC neix sense amagar-se de la seva responsabilitat, al contrari, finalment pren el lideratge del procés en el camp de les idees i des del seu naixement ho fa amb la unilateralitat formant part de la seva genètica i avançant-se als esdeveniments, una iniciativa i un lideratge en el discurs que representa el primer pas necessari cap a l’èxit. Aquest article forma part del Versus “Quines seran les primeres accions que impulsarà com a l… […]

Comments are closed.