Ignasi Planas: “La via unilateral és l’única via possible per assolir la independència”

image_pdfimage_print

Tota la vida ha estat igual, si vols guanyar la partida, has de jugar on tu et sents còmode i on pots pressionar al rival. Assolir la independència té molts camins teòrics possibles però només un d’ells està realment obert i és el de la unilateralitat. Ho dèiem fa 10 anys i finalment sembla que el debat està ben centrat i que al final de la partida finalment juguem dins el marc de les idees que a Reagrupament vàrem defensar des del nostre mateix origen: la independència a través la via unilateral.

El passat cap de setmana, conjuntament amb uns altres 3.000 compatriotes vam ajudar a fer néixer el Partit Demòcrata Català. Durant els debats fundacionals el PDC es va avançar unes setmanes al que avui és el moll de l’os del debat parlamentari de la comissió del procés constituent: la via unilateral no només no pot ser descartada sinó que és l’única via possible per assolir la independència.

Després de molts anys a remolc de la societat, anys en els quals semblava que l’antiga CDC s’adaptava lentament al canvi social que ens portava de l’autonomisme a l’independentisme, el nou PDC ho ha canviat tot i ha passat d’acompanyar i adaptar-se, a liderar i poder ser la veritable força transformadora que construeixi una majoria social central al voltant del concepte de la llibertat i de la unilateralitat.

El setembre passat la societat catalana va fer confiança a la via política cap a la independència donant el seu suport a “Junts pel Sí” i ara el braç polític del procés respon de la manera més gran que ho pot fer, donant la resposta justa, la unilateralitat, i posant-se a treballar per explicar-ho, per fer-ho créixer i obtenir el compromís i el suport de la societat per dur-ho a terme.

El PDC neix sense amagar-se de la seva responsabilitat, al contrari, finalment pren el lideratge del procés en el camp de les idees i des del seu naixement ho fa amb la unilateralitat formant part de la seva genètica i avançant-se als esdeveniments, una iniciativa i un lideratge en el discurs que representa el primer pas necessari cap a l’èxit.
Aquest article forma part del Versus “Quines seran les primeres accions que impulsarà com a líder del Partit Demòcrata Català?” Cliqueu per llegir el Versus de Marta Pascal.

1 COMENTARI

  1. […] Volem, en definitiva, un partit del segle XXI amb un projecte pensat amb tothom i per a tothom que ens permeti enfortir i enxamplar la base social de la nostra formació però també la base social per al nou país que volem crear. Sabem que ens hi deixarem la pell per aconseguir-ho. Aquest article forma part del Versus “Quines seran les primeres accions que impulsarà com a l… […]

Comments are closed.