Consula Interna ANC sobre el Referèndum Vinculant
Consula Interna ANC sobre el Referèndum Vinculant
image_pdfimage_print

En un comunicat de premsa emès per l’entitat, l’ANC exposa que un cop acabat el recompte provisional dels vots anticipats, telemàtics i presencials, els resultats de la consulta interna de l’Assemblea Nacional Catalana, responent a la pregunta “Vols que l’ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un referèndum per DECIDIR sobre la independència?” són els següents:

Total vots: 9.304 (94% escrutat)

Sí: 74,51%

Publicitat
Publicitat

No: 22,61%

En blanc: 2,86%

Nuls: 0,02%

L’ANC realitzarà una valoració política dels resultats el proper dimarts a la seva seu nacional, davant els mitjans. Caldrà veure si l’assemblea incorpora el referèndum com un dels missatges que protagonitzaran les mobilitzacions que preparen per la propera diada de l’11 de setembre. Els resultats definitius es faran públics el cap de setmana vinent i no s’espera que hi hagi grans canvis vista la diferència entre el ‘Sí’ i el ‘No’.

Amb la victòria del ‘Sí’, l’entitat independentista es marca com a objectiu la incorporació d’un referèndum d’independència vinculant al full de ruta actual del govern. És de preveure doncs que representants de l’entitat es reuneixin amb membres del govern per tal d’exposar-los la necessitat d’aquest canvi, per enriquir el full de ruta i de demanar-los que l’incorporin.

2 COMENTARIS

  1. La “contundència” no encerto a veure-la amb la poca participació. Si afegim la manca de debat els intents d’adoctrinament, la inflació institucional per part del secretariat, etc. importen ben poc aquests números. I no és correcte el vostre enunciat. És més exacte que és va votar una “Exigència” vers les institucions, ben poc respetuosa amb les mateixes, maldestre i que en la campanya menytenia amb complexe de superioritat i prepotència els partits. Això no és promoure unitat ni convèncer indecisos. És contribuir a una “olla de grills”.

  2. La “contundència” no encerto a veure-la amb la poca participació. Si afegim la manca de debat, els intents d’adoctrinament, la inflacció institucional per part del secretariat, etc. importen ben poc aquests números. I no és correcte el vostre enunciat. És més exacte que és va votar una “Exigència” vers les institucions, ben poc respectuosa amb les mateixes, maldestre i que en la campanya menystenia amb complexe de superioritat i prepotència els partits. Això no és promoure unitat ni convèncer indecisos. És contribuir a una “olla de grills”.

Comments are closed.