Conclusions de JxSí per la Comssió de Procés Constituent
Conclusions de JxSí per la Comssió de Procés Constituent
image_pdfimage_print

Aquest proper dilluns la comissió de Procés Constituent del Parlament de Catalunya posarà a votació les seves conclusions. Els grups parlamentaris que hi participen (JxSí, CUP i CSQP) han entrat aquest matí al registre del Parlament les seva proposta de conclusions per la comissió.

En el cas de JxSí, destaca que aposten per “… posar a debat paral·lelament al debat constituent, les vies democràtiques d’unilateralitat en cas que l’Estat espanyol segueixi amb el mateix criteri una vegada acabat el debat constituent“. D’aquesta manera doncs, Junts pel Sí, sembla que descarta la via unilateral fins un cop finalitzat el procés constituent.

Cal recordar que JxSí es va presentar a les eleccions amb un programa que apostava per la construcció d’estructures d’estat com a màxim durant 18 mesos i posteriorment la proclamació de la independència. Un cop creat el nou estat independent, sempre segons el seu programa electoral, es convocaven eleccions al Parlament, es procedia a realitzar el procés constituent d’una durada d’uns 12 mesos i es realitzava el referèndum sobre la constitució aprovada pel Parlament.

Publicitat
Publicitat

Si finalment s’aproven aquestes conclusions que proposa JxSí, es posaria negre sobre blanc allò que els dirigents de la coalició electoral independentista ja han anat confirmant en diversos actes públics i declaracions: que s’inverteix l’ordre del full de ruta que duien al programa electoral realitzant primer tot el procés constituent dins d’Espanya per procedir a la proclamació de la independència i a l’exercici de la via unilateral en cas de victòria del ‘Sí’ en el referèndum constitucional.

Seguidament podeu consultar el text complet de la proposta de conclusions de JxSí a la Comissió de Procés Constituent del Parlament de Catalunya:

Conclusionscomissioestudi