Jorge Fernández Díaz, Ministre de l'interior de l'Estat espanyol
Jorge Fernández Díaz, Ministre de l'interior de l'Estat espanyol
image_pdfimage_print

Un dossier policial assenyala que el comissari José Villarejo tenia competències sobre “el procés independentista”, segons publica aquest dimarts El Periódico. D’aquesta manera es confirmen els moviments del Ministeri de l’Interior per frenar la independència de Catalunya. Fins a sis vegades va negar com a mínim el ministre de l’interior de l’Estat espanyol Jorge Fernández Díaz en seu parlamentària l’existència d’una unitat policial dedicada a combatre l’independentisme català.

Aquest informe consta de més de 500 pàgines i està firmat pel comissari Marcelino Martín Blas, que suposadament al seu dia també va participar en l”operació Catalunya’ per intentar desacreditar polítics catalans.

El document, que entre altres coses treu a la llum la guerra entre comissaris de policia que ocupen o van ocupar alts càrrecs a Interior, va ser remès al jutge Arturo Zamarriego, que investiga el cas del ‘petit Nicolás’, i incorporat al sumari d’una de les seves peces separades: la que es refereix a una gravació il·legal al despatx de Martín Blas, quan era cap d’Afers Interns i mantenia amb agents del CNI una xerrada sobre Francisco Nicolás Gómez, és a dir, el ‘petit Nicolás’.

Publicitat
Publicitat

Villarejo va haver d’anar a declarar al jutjat dimecres passat, on va reconèixer que va mantenir “una intensa relació” amb Martín Blas el 2012.