L'Executiva Nacional elegida en el III Congrés de Solidaritat Catalana per la Independència
L'Executiva Nacional elegida en el III Congrés de Solidaritat Catalana per la Independència
image_pdfimage_print

Solidaritat Catalana per la Independència ha emès un comunicat en què es posiciona al voltant del debat RUI/DUI. “Solidaritat Catalana per la Independència constata l’ambient de paràlisi i desorientació generat al voltant del full de ruta i exigeix en primer lloc, que els 72 diputats independentistes compleixin el programa electoral i proclamin la independència, amb l’aval que ja tenen en vots i escons. La Declaració Unilateral d’Independència segueix sent la via directa i eficaç per trencar amb l’estat espanyol, tal com hem defensat sempre.”

El comunicat continua amb “Les darreres setmanes, des de diversos partits i entitats independentistes, com Demòcrates, CUP o l’ANC, s’ha proposat el RUI per a desbloquejar la situació. Volem recordar que en el nostre programa electoral del 2012 proposàvem un referèndum d’independència i que durant els mesos que el 9N va tenir caràcter autèntic de referèndum, hi vam donar plenament suport. El RUI forma part doncs, de manera natural, del corpus polític del nostre partit, però per a que sigui una eina eficaç i definitiva per assolir la independència, com a mínim, ha de complir el següent:

  1. El RUI ha d’anar associat a una Declaració Unilateral d’Independència, ja sigui aquesta abans o immediatament després. No es poden presentar com a elements contraposats. Si la declaració és posterior, abans del referèndum s’haurà d’aprovar el cos legislatiu apropiat per adjudicar tota la responsabilitat al Parlament i el Govern, en cap cas sobre la ciutadania.
  2. El referèndum unilateral NO pot ser un nou 9N: sigui a través d’una llei o d’una DUI, l’organització ha de recaure sobre l’administració, no sobre voluntaris. El referèndum ha de tenir caràcter vinculant, pregunta binària Sí/No sobre la independència i sense mínim de participació, per tal d’evitar que l’abstenció permeti boicotejar el procés democràtic.
  3. El RUI+DUI i el seu debat no pot servir per dilatar el procés. La seva organització, realització i execució del resultat han de ser en els propers 12 mesos, sense més eleccions sota règim espanyol. Són aquest Parlament i aquest Govern els que han de fer la independència.