image_pdfimage_print

El jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha admès a tràmit aquest divendres la demanda presentada per l’advocat Eduardo Ranz en què denuncia un “manifest incompliment” de l’article 15 de la Llei de memòria històrica (52/2007) en mantenir el monument franquista de Tortosa.

Ara, l’Ajuntament de Tortosa, en el termini de 20 dies, ha d’aportar el seu expedient administratiu, justificant, si és el cas, l’incompliment de la Llei de Memòria Històrica. Posteriorment, serà el jutge qui decidirà, al marge del resultat de la consulta celebrada el passat 28 de maig, si es procedeix a celebrar judici o, directament, dicta sentència.

Eduardo Ranz, l’advocat especialitzat en memòria històrica que va presentar la demanda, ha presentat fins ara 21 demandes d’aquest tipus a l’Estat espanyol. Justament fa una setmana una d’aquestes demandes presentades l’1 de maig va rebre’n la sentència. Aquesta sentència obliga l’Ajuntament d’Olmedo a elaborar un catàleg de vestigis sobre la Guerra Civil i la Dictadura, així com a la retirada de qualsevol simbologia del règim franquista i la seva repressió. La sentència és la primera d’aquestes característiques a l’Estat i és ferma, de manera que no admet recurs.

Publicitat
Publicitat