image_pdfimage_print

La CUP va demanar ahir a la tarda al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui a totes les forces polítiques partidàries del referèndum unilateral d’independència (RUI) a una cimera al Palau de la Generalitat per acordar com s’ha de fer i posar data a aquesta consulta.

En una roda de premsa realitzada al plaça del Rei de Barcelona, la CUP ha volgut visualitzar la seva aposta pel referèndum unilateral, esvair els dubtes que ara existeixen i que el RUI quedi inclòs en el full de ruta sobiranista per tal de sumar al procés a altres forces, a més de les estrictament independentistes, i pensant també en un procés constituent el màxim obert possible.

Aquestes forces polítiques haurien de ser, segons la CUP, a més de la mateixa CUP, Junts pel Sí i les que s’han mostrat favorables a exercir el dret a decidir, com Catalunya Sí que és Pot i En Comú Podem. A més, no descarten el PSC, al qual animen a abandonar l'”immobilisme que el situa en posicions antidemocràtiques”.

Publicitat
Publicitat

Segons la CUP, “si hi ha voluntat d’incloure el RUI en el full de ruta això facilitarà que el Govern i el seu president, Carles Puigdemont, superin la qüestió de confiança prevista per al mes de setembre.”

El diputat Benet Salellas ha afirmat que “som conscients que aquest referèndum ha de tenir legitimitat i ha de comptar amb la participació dels que no volen la independència”, i també ha dit que el referèndum i el procés constituent, que ha de començar aquest setembre, han de ser els pilars de la construcció de la república.

Altrament, fonts del Govern de la Generalitat han afirmat que “no està prevista cap cimera. La CUP no està en condicions de demanar res a qui ha retirat el suport per poder governar amb un pressupost, ni ha complert el pacte signat.”