Un dels Consells Polítics de la CUP | CUP
Un dels Consells Polítics de la CUP | CUP
image_pdfimage_print

La CUP-CC va celebrar aquest dissabte a Vilassar de Dalt una reunió del Consell Polític i del Grup d’Acció Parlamentària i va votar a favor de presentar una esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos del govern esperant que JxS presenti una nova proposta amb canvis importants respecte la proposta inicial. La CUP vol també tenir més temps per negociar una nova proposta més desobedient amb l’Estat i obedient amb el Parlament i la declaració del 9N. La proposta de presentar esmena a la totalitat als pressupostos ha guanyat per 29 vots a favor, 11 en contra i 8 abstencions.

Com ha explicat la diputada Eulàlia Reguant a la sortida de l’assemblea cupaire: «Aquí no s’acaba res sinó que tot just comencem a negociar i encara tenim uns dies, no volem perdre la setmana que ve. La proposta del govern no inclou cap o gairebé cap de les demandes de la CUP-CC i per això avui hem decidit que necessitem més temps per negociar una proposta més complerta. Els pressupostos que la CUP-CC podria votar favorablement han de plantejar una desobediència clara i frontal en relació a les imposicions de l’Estat espanyol, i això vol dir desobeir els topalls de dèficit, desobeir la suspensió de lleis, desobeir la suspensió de sistemes de recaptació, així com als mercats financers, o sigui impagar el deute i els interessos, i plantejar la reversió de les privatitzacions i de les retallades dels darrers anys. Sense això, no creiem que siguin uns pressupostos independentistes ni socials»